מתכון לעוגה בחושה עם אפרסקים ושזיפים משומרים

 
עוגת פירות בחושה
עוגת פירות בחושה צילום: מתוך מאפים ומתוקים
 
עודכן 08:33 12/01/2012

מי אמר שצריך לוותר על פירות הקיץ כשהגשם מטפטף בחוץ? דודו אוטמזגין מכין עוגה ביתית עם ניחוח וניל ופירות עסיסיים בפנים

 
 
 
 
 

עוגת פירות

תבנית קפיץ 24 ס"מ

 

מצרכים לבסיס:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כוס פחות 2.5 כפות אבקת סוכר (100 גרם)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כוס + 1 כף אבקת שקדים (50 גרם)

 

לתערובת הפירות:

180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס + 1 כף סוכר (220 גרם)

3 חלמונים

1 מקל וניל חצוי לאורך

30 מ"ל רום כהה

קליפה מגורדת מ-1 תפוז

100 מ"ל שמנת מתוקה

3 חלבונים

1.5 כוסות + 1 כף קמח (220 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם אפרסקים חצויים משומרים

200 גרם שזיפים חצויים משומרים

סוכר לפידור

 

אופן הכנת הבסיס:

  • מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים לעבד.
  • מוסיפים את הקמח ואת אבקת השקדים וממשיכים לעבד.
  • מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים כ- 3 שעות במקרר.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ.
  • קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ ומניחים בתבנית. מצננים.

 

מסת הפירות:

  • מעבדים את החמאה ו-160 גרם סוכר.
  • מוסיפים בהדרגה את החלמונים וממשיכים לעבד.
  • מוסיפים את המלח, תוכן מקל הווניל, הרום וקליפת התפוז וממשיכים לעבד.
  • מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה.
  • מקציפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקצף יציב.
  • מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף בתנועות קיפול.
  • מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה בתנועות קיפול.
  • יוצקים את התערובת על התחתית האפויה.
  • מסדרים מעל התערובת את חצאי הפירות ומפזרים מעט סוכר.
  • אופים 45-50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.

 

לתכנית המלאה >>

 

כל המתכונים מהתכנית:

קרם ברולה בכוסות

מילפיי צרפתי

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.