מתכון לקרם ברולה בכוסות

 
קרם ברולה בכוסות
קרם ברולה בכוסות צילום: מתוך מאפים ומתוקים
 
עודכן 08:31 12/01/2012

קינוח אישי ומרשים - קרם ברולה בכוסות עם מעטה קרמלי מתפצפץ מוגש עם קרם מסקרפונה ושמנת מעל

 
 
 
 
 

שוט ברולה ומסקרפונה

10 כוסות

 

מצרכים לקרם הברולה:

300 מ"ל חלב

300 מ"ל שמנת מתוקה

2 מקלות ווניל

1 כוס + 3.5 כפות אבקת סוכר (150 גרם)

10 חלמונים

 

לקרם מסקרפונה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 מקל ווניל

6 חלמונים

1/2 כוס + 1 כף סוכר (125 גרם)

1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)

40 מ"ל מים

450 גרם גבינת מסקרפונה

 

אופן הכנת הקרם ברולה:

  • מבשלים עד סף רתיחה את החלב, השמנת ומקלות הווניל.
  • בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את החלמונים ואבקת הסוכר לתערובת חלקה.
  • כשהשמנת על סף רתיחה, מאחדים את תערובת החלב עם מסת החלמונים ומערבבים היטב.
  • יוצקים את התערובת, עד חצי מגובה הכוס ואופים בטמפרטורה של 100 מעלות למשך 40 דקות.
  • מקררים במקפיא למשך שעתיים.

 

קרם מסקרפונה:

  • מרתיחים עד סף רתיחה את השמנת יחד עם מקל הווניל.
  • בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר.
  • כשהשמנת על סף רתיחה, מעבירים מצקת אחת ממנה אל מסת החלמונים (השוואת טמפרטורות).
  • מחזירים את מסת החלמונים לסיר עם השמנת ומבשלים עד לטמפרטורה של 82 מעלות ומסירים מהאש.
  • מערבבים את הג'לטין עם המים וממתינים לספיגה מלאה.
  • מוסיפים לסיר את הג'לטין ומערבבים היטב כך שלא ייווצרו גושים במסה.
  • מקררים במקרר למשך שעתיים.
  • מכניסים את קרם האנגלז המקורר למעבד המזון ומוסיפים את גבינת המסקרפונה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מעבירים את קרם המסקרפונה לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי קרם הברולה האפוי. מגישים צונן.

  

לתכנית המלאה >>

 

כל המתכונים מהתכנית:

עוגה בחושה עם שזיפים

מילפיי צרפתי

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.