מתכון לאינגליש קייק עם פירות יבשים

 
ט"ו בשבט הוא תירוץ מצוין להכין עוגה מלא בפירות מתוקים וצבעוניים
ט"ו בשבט הוא תירוץ מצוין להכין עוגה מלא בפירות מתוקים וצבעוניים צילום: חנן דיאמנט
 
עודכן 07:41 15/01/2012

חג האילנות והפירות היבשים עוד רגע כאן, הזדמנות מצוינת להכניס למטבח צימוקים, משמשים, שזיפים ובננה ולהכין עוגה רכה ומלאה בכל טוב

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

2/3 כוס קמח

1/2 כפית סודה שתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית ג'ינג'ר

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

3/4 כוס תפוח גרנד סמיט חתוך לריבועים קטנים

1/2 כוס בוטנים קלויים

1/4 שזיפים יבשים

1/4 כוס משמשים יבשים

1 כף פפאיה חתוכה לקוביות

חצי בננה חתוכה לעיגולים

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצה עם הסוכר עד שנוצרת תערובת בהיר.
  • מוסיפים שמן בזרם דק לקערת הביצה והסוכר.
  • מוסיפים את התפוח החתוך, קמח, אבקת אפייה, סודה שתייה, מלח והפירות היבשים.
  • מערבבים את כל התערובת בעדינות. 
  • יוצקים לתוך תבנית אינגליש קייק.
  • מפזרים מעל את אגוזי המלך הגרוסים דק.
  • אופים בתנור מחומם לטמפרטורה של 165 מעלות למשך 40-45 דקות.
  • כאשר העוגה קרה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

המתכון באדיבות שף רולדין - גילי דקר.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגיות אוראו

עוגת שייש וניל ושוקולד

רוגלעך במילוי נוטלה

בראוניז שוקולד מושחתים

ריבועי לימון ממכרים

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס

עוגת טים טם

עוגת תפוזים עם קוקוס

 
עוד כתבות במדור ט"ו בשבט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.