מתכון לצלי בקר עם ירקות

הדפס
 
רק להוסיף אורז או פירה ולהתענג
רק להוסיף אורז או פירה ולהתענג צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:33 12/01/2012

שעה אחת ויש לכם צלי שמשלב קוביות בשר עם ירקות ורוטב עשיר של עגבניות עם יין אדום. מומלץ להגיש עם אורז לבן או תפוחי אדמה

 

מתכון הצלי מתאים להכנה עם בשר לצלי מהיר יחסית, תוך כשעה לערך אנו מקבלים תבשיל עשיר וטעים. במתכון הזה שילבתי בישול ואפייה - קודם כדי לסגור את הבשר ולתת לו טעמים של צריבה ואחר כך כדי לרכך אותו בתנור.

 

קימוח הבשר לפני טיגונו יוצר תבשיל מעט סמיך יותר, מזוגג ורך ואני אוהבת להגישו עם אורז לבן (כפי שאתם רואים בתמונות), אך גם תוספת של תפוחי אדמה אהובה עלי. הוסיפו סלט, חמוצים והרי לכם מנה טעימה ומזינה.

 

מצרכים:

קילו בשר לצלי (כתף)

6 גבעולי סלרי

3 גזרים קלופים

5 שיני שום

2 בצלים בינוניים

מלח ופלפל

עלה דפנה

גבעול רוזמרין

1/4 כוס קמח

כף רסק עגבניות

1/2 כוס יין אדום יבש

כוס מים

שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • חותכים את הבשר והירקות לקוביות.
  • מכינים סיר, יוצקים מעט שמן זית ומכניסים פנימה את הירקות.
  • בוחשים ומטגנים במשך 5 דקות, עד ריכוך קל.
  • מוציאים מהסיר ומשהים בצד להמשך הבישול.
  • מכניסים לקערה את הקמח, מלח ופלפל ומוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים היטב.
  • מעבירים לסיר את הבשר ומבשלים מכל הצדדים.
  • מוסיפים את הירקות וכל יתר המצרכים.
  • מרתיחים ומעבירים להמשך אפייה בתנור במשך שעה.

 

 
כל הדרך אל הצלי המושלם
כל הדרך אל הצלי המושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.