מתכון למילפיי צרפתי

 
הישר מהמטבח הצרפתי
הישר מהמטבח הצרפתי צילום: מתוך מאפים ומתוקים
 
עודכן 21:57 14/01/2012

שכבות של בצק חמאה פריך עם קרם וניל, שמנת מתוקה ומעטה עדין של אבקת סוכר מעל

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק שלב א':

375 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כוס + 3.5 כפות קמח (175 גרם)

 

לבצק שלב ב':

5 מ"ל חומץ

1.5 כפות מלח (30 גרם)

225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 מ"ל מים

1.5 כוסות פחות 1 כף קמח (200 גרם)

6 כפות אבקת סוכר (50 גרם)

 

למלית:

1 מקל ווניל, חצוי לאורך

500 מ"ל חלב

6 חלמונים

1.5 כוסות +1 כפית סוכר (160 גרם)

1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)

250 מ"ל שמנת מתוקה

 

להרכבה:

אבקת סוכר לפידור

 

אופן הכנת הבצק שלב א':

  • מעבדים את החמאה והקמח לתערובת אחידה ורכה.
  • מסדרים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה כמלבן בגודל של 30*40 ס"מ.
  • מצננים שעתיים במקרר.

 

בצק שלב ב':

  • מעבדים את החומץ, המלח, החמאה והמים.
  • מוסיפים את הקמח ומעבדים 3 דקות.
  • מרדדים את הבצק על מגש מרופד בנייר אפייה למלבן בגודל 20*40 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר.
  • מרדדים את הבצק המצונן משלב א' על משטח מקומח למלבן בגודל 33*44 ס"מ.
  • מניחים את הבצק משלב ב' על מלבן שלב א' ומקפלים את המלבן התחתון כך שיסגור בתוכו את הבצק.
  • מרדדים למלבן באורך 70 ס"מ ובעובי 1 וחצי ס"מ.
  • מקפלים לשלושה: מניחים את השליש הימני על השליש האמצעי ומקפלים מעליו את השליש השמאלי.
  • מסובבים את הבצק כך כשצדו הסגור פונה שמאלה, ומרדדים שוב למלבן באורך 70 ס"מ ובעובי 1 וחצי ס"מ.
  • מקפלים לארבעה: מקפלים את שני הרבעים החיצוניים אל קו האמצע, ומניחים חצי מהבצק על החצי השני.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.
  • מסובבים את הבצק כך שצדו הסגור פונה שמאלה, וחוזרים על סעיפים 7-9 (קיפול לשלושה, רידוד וקיפול לארבעה).
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך יממה.
  • מרדדים את הבצק לגודל של מגש התנור ומניחים על המגש. מחוררים את פני הבצק במזלג ומפדרים אותו באבקת סוכר.
  • אופים כ- 18 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. ב- 3 הדקות האחרונות לאפייה מעלים את החום ל 230 מעלות, עד שהבצק משחים ואבקת הסוכר הופכת לקרמל. מצננים.

 

המלית:

  • מרוקנים את תכולת מקל הוניל. מניחים את תכולת המקל בסיר עם החלב ומביאים לרתיחה. מוציאים את מקל הווניל.
  • מקציפים את החלמונים והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
  • נוטלים מצקת מהחלב, מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
  • יוצקים את תערובת החלמונים בחזרה לסיר החלב ומבשלים על אש קטנה, תוך בחישה רצופה, עד שהתערובת מסמיכה.
  • כשהתערובת מסמיכה מבשלים דקה נוספת ומסירים מהאש. עוטפים בניילון נצמד ומצננים.
  • מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך ומוסיפים לקרם בתנועות קיפול עדינות.

 

הרכבה:

  • חותכים את הבצק האפוי ל- 3 מלבנים שווים.
  • מורחים מחצית מכמות הקרם על מלבן אחד, מניחים מעליו מלבן נוסף, מורחים את שארית הקרם וסוגרים במלבן שלישי. משהים במקפיא למשך שעתיים לפחות.
  • פורסים למלבנים ברוחב 3 וחצי ס"מ ומפדרים באבקת סוכר.

 

לתכנית המלאה >>

 

כל המתכונים מהתכנית:

קרם ברולה בכוסות

עוגה בחושה עם שזיפים

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.