חיים את הטבע • מתכוני רואו פוד

 
הישר מהטבע
הישר מהטבע צילום: אימג' בנק / Getty Images
 
עודכן 23:13 14/01/2012

בלי לבשל, לאפות או לטגן - תזונה שלא עברה עיבוד או חימום בריאה וחסכונית יותר בקלוריות. וגם: 5 מתכונים טבעוניים - עוגיות שיבולת שועל, דגני בוקר בטעם שוקולד, חלב שקדים, כדורי שוקולד וסלט ירקות צבעוני

 
 
 
 
 

מזון חי הינו מזון טבעי שלא עבר חימום ועיבוד תעשייתי. שיטת התזונה ייושמה לראשונה על ידי ד"ר אן ויגמור, אשר ריפאה את עצמה מקוליטיס - דלקת מפרקים ושלל בעיות נוספות. בזכות הניסיון המוצלח של אן ויגמור לרפא עצמה, פתחה מרכז ריפוי גדול בבוסטון שנקרא "היפוקרטס" אותו הפעילה במשך 40 שנה.

 

תזונת Raw Food עשירה בויטמינים, מינרלים, חומצות שומון ואנזימים המשפרים את העיכול והספיגה של מזונות ומקדמים תהליכים חיוניים בגוף. בעזרת התזונה ניתן לנקות את הכבד, ולעזור לגוף לתפעל את עצמו.

 

בתזונה רגילה (מחוממת) חומרי המזון מתחילים לההרס מעל ל-48 מעלות. בתזונה חיה המרכיבים כולם נשארים במלואם ולכן מעניקים לגוף אנרגיה. אין מדובר באכילת ירקות ופירות בלבד. דרך שילובים נכונים הדרכה ודימיון ניתן להכין מזונות מאד טעימים בינהם ממרחים, חלב, קרקרים, עוגות, עוגיות, מיצים, גלידות, שייקים, סנדוויצ'ים, מרקים קרים, פיצות, חומוס, סלטים ועוד.

 

לפי טכניקה זו ניתן להתגבר ולהירפא ממגוון רחב של בעיות בריאותיות: מחלות של מערכת העיכול, לב, חיסון, מפרקים, דרכי נשימה, בלוטת התריס, סוכרת, לחץ דם והשמנה. מלבד העובדה כי עשרות אלפי אנשים נרפאו בעזרת שיטה זו וקיימים כמה מרכזים בעולם אשר מקדמים ועובדים לפי שיטתה של אן ויגמור, נעשו לא מעט מחקרים על בעלי חיים כאשר אחד המחקרים היותר מעניינים (על אף שמחקרים אלו מצערים מאוד), התבצע באוניברסיטת ויסקונסין שבארצות הברית.

 

נושא המחקר היה השפעת הגבלה קלורית על הקופים. בניו-יורק טיימס פורסמו תמונותיהם של שני קופים. קוף אחד אכל במשך למעלה מעשור תזונה בעלת ערך קלורי נמוך בעוד שהקוף השני אכל תזונה עשירה בקלוריות ובעיקר משומן מן החי (מבעלי חיים).

 

ממצאי המחקר הראו כי הקוף שאכל דיאטת ירקות פירות ודגנים בכמות מוגבלת נראה צעיר בהרבה מהקוף שאכל דיאטה עשירה בקלוריות. ההבדלים היו במראה החיצוני - שיער שיבה ועור מדולדל, ובאנרגיה הכללית - יציבה, מבט ואנרגיה לפעולות בסיסיות.

 

בעזרת שינוי תזונתי ואכילת כמה שיותר מזונות טבעיים ולא מחוממים ניתן לצרוך כמות קלורית נמוכה יותר ולאכול מזון עשיר בחומרים חיוניים.

 

  • לא חייבים ליישם תפריט מזון חי באופן מלא, אלא לשלב בתפריט היומי מזונות דלי קלוריות טבעיים ולא מחוממים ולהקטין באופן כללי את כמות צריכת האוכל.

 

 
דגני בוקר עם חלב שקדים
דגני בוקר עם חלב שקדים צילום: נטלי שוינקלשטיין

דגני בוקר בטעם שוקולד

3 צלחות דגני בוקר

 

מצרכים:

כוס כוסמת לא קלוייה

כף גדושה קקאו

2 כפות סירופ אגאבה או סירופ לתת סוכר או סילאן

 

אופן הכנה:

  • משרים את הכוסמת עשר דקות במים ומנביטים אותה לפחות 12 שעות במסננת.
  • לאחר ההנבטה מערבבים היטב עם הקקאו והסירופ הממתיק.
  • מכניסים למייבש מזון או לתנור על 50 מעלות למשך 8 שעות לפחות (מומלץ לערבב לאחר ארבע שעות).
  • לאחר שמוכן מוציאים ושומרים בצנצנת אטומה.
  • מערבבים עם חלב שקדים (מתכון בהמשך) ואוכלים.
  • ניתן להכין את דגני הבוקר גם בטעם קינמון (במקום הקקאו).

 

חלב משקדים

חצי ליטר חלב שקדים

 

מצרכים:

כוס שקדים בקליפתם

3 כוסות מים

כפית סירופ אגבה להמתקה או תמר אחד (לא חובה)

שקית מבד / חיתול מבד

 

אופן הכנה:

  • משרים את השקדים במים למשך כל הלילה, מסננים את המים ומעבירים לבלנדר יחד עם 3 כוסות מים. טוחנים היטב 3 דקות.
  • לאחר שלוש דקות מעבירים לחיתול בד שמתחתיו קערה.
  • סוחטים היטב את החיתול או שקית הבד עד ליציאת כל הנוזל.
  • לאחר שכל הנוזל התנקז ניתן להמתיק בכפית סירופ אגבה ולערבב היטב.
  • מאחסנים בבקבוק במקרר - נשמר יומיים באיכות טובה.
  • ניתן להוסיף לקפה, לדגני בוקר, לפירות יבשים וגרנולה, לשתות טרי עם עוגייה או כדור שוקולד (עם השקדים הטחונים ניתן להכין כדורי שוקולד, שייק).
 
סלט שכולו בריאות
סלט שכולו בריאות צילום: נטלי שוינקלשטיין

סלט ירקות צבעוני

2 מנות • שחקו עם הכמויות לפי הירקות שאתם אוהבים

 

מצרכים: 

חצי אבוקדו חתוך לריבועים

עגבניה

מלפפון

נבטי חמניה

כרובית

2 שיני שום קצוצות

חתיכת סלרי קטנה קצוצה

גזר מגורד

שמן פשתן

מיץ מחצי לימון טרי סחוט

 

רוטב:

2 כפות טחינה גולמית

מעט מים

מלח, פלפל שחור

זעתר עם סומסום

לימון

פפריקה אדומה חריפה

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את כל הירקות לקוביות ומערבבים.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב (אם סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים) ומגישים עם הסלט.
 
 
כדורי שוקולד טבעוניים
כדורי שוקולד טבעוניים צילום: נטלי שוינקלשטיין

כדורי שוקולד

10 כדורים

 

מצרכים:

כוס שקדים לא קלויים בקליפתם

2 תמרים מגולענים

כף גדושה קקאו איכותי

3-4 כפות גדושות סירופ לתת אורז מלא או סירופ אגאבה

2 טיפות תמצית וניל איכותית

  • למי שלא אוהב מאד מתוק ניתן להחליף את הסירופ בעוד 2 תמרים + כף שמן קוקוס

 

אופן הכנה:

  • משרים את השקדים במים למשך 8 שעות.
  • במעבד מזון טוחנים את השקדים והתמרים.
  • אחרי דקה מוסיפים בהדרגה את הסירופ ואת תמצית הוניל עד שהתערובת הופכת אחידה.
  • מגלגלים לכדורים ומקשטים בשבבי קוקוס.
 
3 מצרכים ויש לכם עוגיות
3 מצרכים ויש לכם עוגיות צילום: נטלי שוינקלשטיין

עוגיות שיבולת שועל

15 עוגיות

 

מצרכים:

כוס וחצי שיבולת שועל עבה ושלמה

4 תמרים

בננה אחת

 

אופן הכנה:

  • מרסקים הכל במעבד מזון עד למרקם אחיד ודביק.
  • משטחים על משטח לא דביק.
  • מסמנים עם סכין את הריבועים שרוצים לעוגיות (יהיה קל לחצות אותם אחר כך).
  • שמים בתנור למשך 12 שעות בטמפרטורה של 50 מעלות.
  • לאחר מחצית מן הזמן הופכים את התערובת כדי שתתייבש גם מהצד השני.
 
 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.