מתכון לעוגת לימון בחושה עם קינמון

 
קר בחוץ, חם ומתוק בבית
קר בחוץ, חם ומתוק בבית צילום: שירן כרמל
 
עודכן 16:22 15/01/2012

ניחוח עדין של קינמון משתלב בתוך עוגה לימונית חמצמצה שתפנק אתכם בימים שהגשם בחוץ לא מפסיק לרדת

 
 
 
 
 

מצרכים: 

135 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח

26 גרם (2 כפות) קורנפלור

4 גרם (1/2 כפית) אבקת אפיה

8 גרם (1 כפית) אבקת קינמון

קורט מלח

110 גרם חמאה רכה

135 גרם (1/2 כוס) סוכר

זסט משני לימונים

מיץ משני לימונים

180 גרם (3.5) ביצים ביצים

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את החמאה, הסוכר והמלח במיקסר עם וו גיטרה.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה לחמאה המוקצפת.
  • מערבבים את הקמח, האבקות וזסט הלימון יחד.
  • מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ומיץ הלימון לתערובת החמאה והביצים.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגיות אוראו

עוגת שייש וניל ושוקולד

רוגלעך במילוי נוטלה

בראוניז שוקולד מושחתים

ריבועי לימון ממכרים

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס

עוגת טים טם

עוגת תפוזים עם קוקוס

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.