בוקר מתוק • מתכון לגרנולה ביתית

 
אפשר להגיש עם דבש או רסק תפוחים
אפשר להגיש עם דבש או רסק תפוחים צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:50 16/01/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

אחת הדרכים הבריאות והטעימות לפתוח את היום היא עם גרנולה איכותית שאפשר להכין בקלות בבית. וגם: שני גיוונים למתכון הקלאסי - גרנולה עם קוקוס וגרנולה חלבה

 
 
 
 
 

אני חולת גרנולה! פעם בשבוע אני מכינה לי קופסת גרנולה ביתית פריכה ועשירה, עם המון אגוזים וסילאן שמהווה עבורי ארוחת בוקר מזינה, בריאה וכל כך טעימה.


הגרנולה גורמת לי בכל ערב לצפות כבר לבוקר. להתעורר בנחת, להתארגן לצד מוזיקה, להכין לי קפוצ'ינו ולשבת לאכול גרנולה משובחת עם יוגורט כבשים איכותי. זה אומנם רק כמה דקות, אבל איזה דקות נפלאות. פשוט רגעי אושר בבוקר. נהדר לצאת לעבודה אחר כך.

המתכון שלהלן פשוט וקל - 10 דקות הכנה ו-12-18 דקות אפייה. לאחר כמה פעמים שמכינים אפשר להוסיף מה שרוצים כיד הדמיון הטובה: אגוזים וגרעינים שונים, פירות יבשים, תבלינים, כמו אגוז מוסקט, שמשתלבים במאכלים מתוקים ועוד. חשוב להשתמש בשיבולת שועל עם הגרגרים הגדולים - ולא עם אלו הקטנים יותר שמתאימים לדייסה.

 

 
היוגורט הכי מתאים הוא יוגורט כבשים סמיך
היוגורט הכי מתאים הוא יוגורט כבשים סמיך צילום : עידן אדלר רייס
 

גרנולה ביתית עם סילאן ואגוזים
צנצנת גדולה או 10 מנות


מצרכים:
2 כוסות קווקאר (שיבולת שועל בגרגרים גדולים)
רבע כוס סילאן
חופן אגוזי מלך
חופן שקדים טבעיים
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני חמנייה
חופן אגוזי מקדמיה
חופן אגוזי לוז טבעיים
חופן פיסטוקים קלופים טבעיים
חופן אגוזי קשיו טבעיים
כפית קינמון
4 כפות שמן קנולה
2 חופנים של חמוציות מיובשות

 

להגשה:

יוגורט טבעי (עדיף יוגורט צאן)

פירות טריים שאוהבים (תותים, בננות, פירות יער, תפוחים וכ"ו)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מכניסים לקערה את הקווקאר והאגוזים ומערבבים.
  • שופכים מעל שמן וסילאן ומערבבים היטב.
  • מניחים נייר אפיה בתבנית רחבה מאוד.
  • שופכים את תערובת הקווקאר על התבנית ואופים כ-12-18 דקות, תוך ערבוב כל 5 דקות בערך.
  • הגרנולה מוכנה כשהאגוזים והגרנולה קיבלו גוון חום זהוב.
  • מוציאים מהתנור, מצננים היטב (אחרי הצינון הגרנולה נהיית פריכה) ומערבבים עם חמוציות.
  • מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים.
  • מגישים עם יוגורט ופירות טריים.

 

גיוונים:

  • גרנולה עם אגוזים קוקוס ופירות יבשים: בוחרים רק חלק מהאגוזים המפורטים למעלה, ומוסיפים לתערובת כמה כפות של אבקת קוקוס. אחרי האפייה מוסיפים פירות יבשים שאוהבים, כגון צימוקים, תאנים או משמשים.
  • גרנולת חלבה (עם טחינה וסילאן): לתערובת הקווקאר והאגוזים מוסיפים לפני האפייה רבע כוס סילאן ורבע כוס טחינה.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

מחפשים עוד מנות טעימות? נסו את אלו:

תבשיל נקניקיות וחומוס

ספגטי ברוטב עגבניות

פטוצ'יני ברוטב שמנת עם סלמון

לזניית גבינות ואנטיפסטי

מרק כתום חורפי

פטה כבד עם טימין

מרק בצל מוקרם

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.