מתכון לפסטה ברוטב בולונז

 
פסטה פפרדלה ברוטב בולונז
פסטה פפרדלה ברוטב בולונז צילום: אריאל עפרון
 
עודכן 07:30 17/01/2012
אורן גולדווסר

איטליה בצלחת - מתכון מנצח לרוטב עגבניות עשיר עם בשר בקר וטלה מעל פסטה רחבה

 
 
 
 
 

4 מנות

 

מצרכים:

500 גרם פסטה מסוג פפרדלה (מומלץ פסטה טרייה)

300 גרם בשר בקר טחון

200 גרם בשר טלה טחון עם מעט שומן

כרישה, שטופה היטב

2 גזרים או 200 גרם דלעת, קלופים

שורש סלרי בגודל בינוני, קלוף

3 שיני שום קצוצות

1/2 כוס יין אדום

קופסא של עגבניות שלמות בשימורים או 1/2 ק"ג עגבניות בשלות מאוד, קלופות וקצוצות

כוס דחוסה עלי בזיליקום שלמים

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים

מעט שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הדלעת (או הגזר) ואת שורש הסלרי לקוביות קטנות ואת הכרישה לטבעות בגודל בינוני.
  • מחממים סיר רחב ומטגנים בו 1/4 מכמות הבשר תוך כדי ערבוב על אש חזקה עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט.
  • מוציאים את הבשר, מניחים בצד ובאותה מחבת, בשומן שנשאר, מטגנים בנגלות את יתר הבשר ומוציאים לקערה קטנה.
  • מטגנים בשומן שנשאר במחבת את שורש הסלרי, הגזר/דלעת, הכרישה והשום, בערך 5 דקות או עד שהם משחימים.
  • מוסיפים לסיר את הבשר המושחם, היין והעגבניות, ומוסיפים מים כמעט עד כיסוי.
  • מבשלים 1/2 שעה על חום בינוני תוך ערבוב כל כמה דקות, עד שהרוטב הסמיך והטעמים התמזגו.
  • מוסיפים מלח, פלפל ואת עלי הבזיליקום, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

 
חשוב לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח ופלפל אם צריך
חשוב לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח ופלפל אם צריך צילום : אריאל עפרון
 
  • מכינים את הפסטה במים מורתחים קצת פחות מהוראות היצרן (לקבלת פסטה אל דנטה) - אם משתמשים בפסטה טרייה זמן הבישול במים רותחים הוא שתי דקות.
  • מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב מעל להבה בינונית עד שהפסטה סופגת קצת מהרוטב.

 

 
חשוב לבשל את הפסטה המוכנה עם הרוטב
חשוב לבשל את הפסטה המוכנה עם הרוטב צילום : אריאל עפרון
 
  • מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.

 

 
כדי לסדר את הפסטה יפה על הצלחת, 'מסלסלים' אותה עם מלקחיים
כדי לסדר את הפסטה יפה על הצלחת, 'מסלסלים' אותה עם מלקחיים צילום : אריאל עפרון
 
 

המלצת יין לצד המנה:

כרמל שיראז, כרם קאיומי 2008 - יין אדום יבש. הופק מענבי שיראז שנבצרו בכרם קאיומי המצטיין שלמרגלות הר מירון בגליל העליון. התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 15 חודשים. היין בעל גוון סגול עז וניחוחות עוצמתיים של דומדמניות, שזיף מיובש ווניל. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

>> לרכישת יינות מרתף היין

  

המתכון באדיבות שף אורן גולדווסר ל'פיורי', בר פסטה טרייה - שוק הנמל ת"א.

 

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

טעמים בעמקים - פסטיבל אוכל בצפון

על יין האמרונה 

מתכון למרק בצל

עשרה אזורי יין שווים מסביב לעולם

מתכון למאפינס גבינות ואנטיפסטי

ראיון עם המסעדן רפי אדר

מקזבלנקה עד הסנדק - יין מהסרטים

סקירת מבעבעים לסילבסטר

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.