אוכלים לפי הספר: טעמים בריאים

 
ככה זה נראה אצלנו - קינואה ועדשים עם אגוזים ורוזמרין
ככה זה נראה אצלנו - קינואה ועדשים עם אגוזים ורוזמרין צילום: יערה מרגולין
 
עודכן 07:34 17/01/2012

יערה מרגולין הכניסה למטבח את הספר טעמים בריאים של מכון אברהמסון (ללא סוכר וגלוטן) כדי לבדוק איזה מתכונים מיוחדים תוכלו למצוא בו והאם שווה לקפוץ לחנות הספרים ולרכוש עותק. וגם: מתכון לתבשיל קינואה עם עדשים ואגוזים

 
 
 
 
 

גילוי נאות: אני צורכת גלוטן. וגם סוכר. בעיקר כי אני אוהבת. זהו, כשזה מאחורי אפשר לגשת לספר המתכונים "טעמים בריאים" שהוציאו מכון אברהמסון (מתכונים ללא סוכר וגלוטן).

 

כהקדמה למתכונים נמצאים הסברים על המתכון ועל היתרון שבחיים ללא צריכת סוכר או גלוטן (שלא תבינו לא נכון, אני לגמרי בעד הפחתת התלות בחומרים האלו, אבל יש לי מאבקים אחרים שקודמים בעדיפותם) ואפילו עצות לניהול אורח חיים בצל ה"מגבלה" החדשה. לצד אלה ישנם טיפים לחיים בריאים שרוב הסיכויים שלא יחדשו הרבה למי שקצת מבין ומצוי בעניין. בסופו מובא מילון מושגים (הכרחי למי שלא מתמצא בתחום) כאשר לאחר מכן מגיעה רשימת המתכונים בחלוקה לפי סוגים: סלטים, מרקים, לחמים, מאפים, עיקריות, פסטות וקינוחים.

 

יורדים לפרטים

  • העיצוב מקבל ציון עובר, אך בהחלט לא נרשמה התלהבות. מאוד קשה לדמיין כיצד יראה האוכל כשלרוב המתכונים לא צורפה תמונה רלוונטית ובחלקם ניתנה רק תמונת אילוסטרציה של חומר הגלם. הדבר צורם במיוחד לאור העובדה שמדובר במנות שלא מצויות בכל מטבח.
  • אופן ההכנה של המתכונים מובא כפסקה רצופה, ללא מספור שלבים ולא תמיד מספיק ברור.
  • ישנם מתכונים שדורשים הכנה מראש (רצית חומוס? אל תשכח להשרות את הגרגירים לילה שלם במים) - עובדות כאלה ראוי שיהיו מצוינות באופן בולט כבר בראש המתכון.
  • בגדול, ניתן לחלק את המתכונים לכאלה שעוקפים באלגנטיות את מחסום הגלוטן/סוכר (תבשילי קינואה, מרקים, סלטים ועוד) וכאלה שמתמודדים איתם ראש בראש ומשתמשים בכלים הכבדים (לחמים ומאפים מקמחים מיוחדים, קינוחים עם תחליפי סוכר "כמו סוכר", סטיוויה או סוכר פירות).
  • כיוון שהזדהיתי יותר עם הצד הבריאותי של הספר ונרתעתי משימוש בחומרי גלם לא מוכרים (פחדנית, מודה) בחרתי במתכון לקינואה ועדשים ברוזמרין.
  • טיפ: אגוזי המלך משדרגים מאוד את המתכון, שבפני עצמו הוא לא ממש מרגש. מומלץ לנסות עוד אפשרויות לשדרוג כמו פלפל חריף, גבינה בולגרית, או עשבי תיבול טריים שמפזרים מעל בהגשה.
 
טעמים בריאים
טעמים בריאים צילום: יח"צ

טעמים בריאים

מתכונים חופשיים מסוכר וגלוטן

 

מאת: מכון אברהמסון

מספר עמודים: 210

מספר מתכונים:  162

מחיר 98 ש"ח

מיועד ל: נגמלים או נמנעים מסוכר ו/או גלוטן 

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: רשת חנויות צומת ספרים ברחבי הארץ או ישירות דרך מכון אברהמסון 9933*

הוצאה: אברהמסון בע"מ

מה הכנו: קינואה ועדשים ברוזמרין

 

בטעם טוב:

  • השילוב בין הקינואה העדינה לאגוזים הפריכים היה מצוין ותוספת העדשים הפכה את המנה למשביעה ובהחלט מתאימה כמנה עיקרית.

 

מקצה שיפורים:

  • בנוסף למה שכבר הוזכר למעלה בנוגע לאופן כתיבת תהליך ההכנה, היה חסר מעט צבע ושדרוג בסקלת התוספות של המתכון.

 

 

קינואה ועדשים ברוזמרין

 

מצרכים:

1 כף שמן זית

2 כפות רוזמרין קצוץ

1 בצל קטן קצוץ דק

1 ו-1/4 כוסות קינואה

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

2 ו-1/2 כוסות מים

1 כוס עדשים כתומות

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

מלח

 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הקינואה וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את הגמבה וממשיכים לערבב כ-3 דקות נוספות.
  • מערבבים את המים, העדשים והרוזמרין ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים 15 דקות בסיר מכוסה.
  • כשהקינואה מוכנה מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ומגישים חם.

 

 
ככה זה נראה אצלנו - כל הדרך לתבשיל קינואה ועדשים
ככה זה נראה אצלנו - כל הדרך לתבשיל קינואה ועדשים צילום : יערה מרגולין
 

לסיכום

  • מדובר על ספר מעט חובבני בנוף ספרי הבישול של תקופתנו, ובפרט בקבוצת ספרי הבישול הבריא שיצאו לאחרונה, שמתאפיינים בעיצוב מרהיב וגישה ידידותית ומזמינה לקוראים והבשלנים המתנסים. חסר לו הקסם והריגוש או טון אישי ומסביר - גורמים היכולים לחבר קורא/בשלן לספר בישול.
  • היתרון הברור הוא ריכוז המתכונים הרבים שעומדים במגבלה הקשה של בישול ללא גלוטן או סוכר, בלי צורך לדעת לבד איך ובמה להחליף את אותם מצרכים אסורים במתכון רגיל.
  • רובם פשוטים להכנה ומורכבים ממצרכים שניתן להשיג בקלות (להוציא את התחליפים המיוחדים, אותם ודאי תדעו איך להשיג אם אתם חלק מקהל היעד המקורי).
  • מי שמכורח בריאותי או מתוך בחירה והעדפה לא צורך גלוטן/סוכר ודאי ישמח לגלות את מגוון הרעיונות המוצעים בספר.

 

להמלצות הקודמות שלנו:

אפייה בריאה בקלי קלות - מאפינס בננות וחלב קוקוס

שבתות וחגים • מיקי שמו - בוריקיטס במילוי חומוס

תיאבון בריא • גורדון רמזי - נתחי בקר מוקפצים

קיץ שמח במטבח - עוגת שיש שוקולד ווניל

הכל במחבת - שוקי עוף עם בטטות ברוטב תפוזים

משווייץ באהבה - פולנטה מטוגנת

על השולחן אקספרס - עוגת שיש נוטלה

עונות ברוח - סלט אטריות שעועית ולחמניות ממולאות

חגיגה ים תיכונית - סלט קוסקוס

קטנטנות - קאפקייקס שוקולד ונוטלה

אהרוני פותח שולחן 2 - עוגיות חמאה וריבה

מנת היום - אוזני המן במילוי פרג ותמרים

אמנות הפטיסרי - מתכון לעוגת לימונים בחושה

מתכון בטוח 2 - מתכון לכדורי עוף עם תירס ואפונה

פיצהפיתה - מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ושיפודי נקניקיות

 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.