אתם ביקשתם - עוגיו.נט עונה: מתכון מעולה לעוגיות מלוחות

הדפס
 
אין כמו עוגיות ביתיות
אין כמו עוגיות ביתיות צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:31 19/01/2012

במה אפשר להחליף את המרגרינה במאפים פרווה, מה יחס ההמרה בין סוכר לכמו-סוכר ומה עושים כשאין מעבד מזון בבית. וגם: עוגיו.נט ממליצה על מתכון מעולה לעוגיות מלוחות ופריכות

 
 

המרת מידות

לכל מי ששאל על המרת מידות משקל לנפחים (מידות בכוס) - אתם מוזמנים להשתמש בטבלת ההמרות הבאה, בעזרתה תוכלו להמיר את כל המתכונים הרשומים במידות משקל. מלבד זאת, חשוב לי לציין כי מידות הנכתבות בנפחים הופכות את המתכון לפחות מדויק, בעיקר משום שלכל אחד יש כוסות אחרות בבית ולרוב האנשים אין כוסות מדידה אוניברסליות. אני מאוד ממליצה לרכוש משקל מטבח שישפר את הביצועים שלכם במטבח, משום שהוא יגרום לתוצאות מדויקות פעם אחר פעם. בעלות לא גבוהה מאוד של כ-100 שקלים אפשר לרכוש משקל דיגיטלי מדויק שישרת אתכם במשך שנים.

 

הכנת רוגעלך

קרני: הכנתי את הרוגלך, יצא מדהים. לא יצאו לי שמרים כאלו כבר שנים. אבל, כמה דברים: 1. הם יצאו לי מאוד גדולים ורחוקים מהתמונה, 2.  האם את שמה את הקצה מתחת לרוגלך כדי שלא ישתחרר? הם יצאו לי בצורות שונות ומשונות.
עוגיו.נט עונה: דבר ראשון אני שמחה לשמוע שיצאו רוגלעך טעימים. בנוגע לגודל - האם רידדת למלבן במידות שכתבתי במתכון המקורי? במידה וכן - אמורים היו לצאת רוגלעך קטנים יותר וממש לא גדולים. חשוב לרדד היטב את הבצק על מנת שהמשולשים יהיו גבוהים יחסית ואז הגלגול יהיה הדוק יותר, מה שייצור שכבות רבות יותר של בצק-שוקולד. אני אכן שמה את הקצה בתחתית על מנת שהרוגלעת ישארו סגורים ולא יפתחו.

בטור הקודם: איך לחתוך את בצק הרוגעלך למשולשים שווים >>

 

עוגיות מלוחות

נועה: רציתי לשאול איך מכינים עוגיות מלוחות כמו עוגיות עבאדי?
עוגיו.נט עונה: אני מאוד אוהבת להכין את המתכון הזה. העוגיות יוצאות פריכות וטעימות מאוד. מומלץ לנסות!

 

המרה לפרווה 

עליזה: איך אפשר להמיר שמנת חמוצה למתכון פרווה?
עוגיו.נט עונה: בדרך כלל זה תלוי במתכון ומה מכינים בכלל (עוגת שמרים, בחושה, עוגיות וכו'), אבל עקרונית אפשר להמיר ברוב המקרים את השמנת החמוצה במתכון בכמות זהה של קרם או חלב קוקוס ולעיתים גם בחלב סויה בעל אחוזי שומן דומים.

 
ניתן להכין גם במיקסר
ניתן להכין גם במיקסר צילום: נטלי לוין

מעבד מזון או מיקסר 

רגינה: היי, העוגיות שלך נראות מדהימות ונשמעות טעימות. רק שאלה קטנה, אם אין לי מעבד מזון, איך אני מכינה בצק? אני יכולה לעשות את אותו הדבר בעזרת מיקסר?
עוגיו.נט עונה: אפשר בהחלט להכין את הבצק גם במיקסר, אך דרך ההכנה מעט שונה. החמאה צריכה להיות רכה (בטמפרטורת החדר). בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה רכה, סוכר, מלח ווניל ומקרימים עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וקרמית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים קמח, קקאו, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומעבדים רק עד שנוצר בצק (יש להימנע מעיבוד יתר שיגרום לבצק להיות קשה ולא פריך).

 

עוגות ללא סוכר

מירי: איך עושים עוגות ללא סוכר? כמה כמו-סוכר צריך לשים?
עוגיו.נט עונה: יחס ההמרה של סוכר לכמו-סוכר הוא 1:1 מבחינת נפח. זאת אומרת שעל כל כוס סוכר משתמשים בכוס כמו-סוכר.

 

מאפה סינבון

שוש: בארה"ב בקניונים יש תמיד מאפה שנקרא סינבון (מאפה שמרים של קינמון בוריאציות שונות), שאלתי היא האם קיים מתכון למאפה זה בעברית עם חומרים שקיימים בארץ? כמו כן מעל הסינבון הם מורחים מה שנקרא אייסינג שלדעתי עשוי בעיקר מסוכר ומים אבל אין לי מושג אם הוא מורכב מעוד חומרים ואיך מכינים אותו אז אשמח לקבל מתכון זה כמו כן. תודה.
עגיו.נט עונה: אכן קיים מאפה סינבון שהוא למעשה שבלול מבצק שמרים ממולא בקינמון ובציפוי אייסינג לבן, שברוב המקרים דווקא עשוי מגבינת שמנת מעורבבת עם אבקת סוכר ולעיתים מרויאל אייסינג (אבקת סוכר עם מעט חלבון ביצה). בעיני הגרסא הטעימה ביותר למאפה הכבד הזה הוא דווקא בריוש קינמון וסוכר חום. אפשר להוסיף לו ציפוי גבינת שמנת או רויאל אייסינג, אך לטעמי הציפוי הוא דווקא החלק הפחות מוצלח בסינבון ואני מעדיפה לותר עליו.

 
החלפת המילוי ממלוח למתוק. קיש בטטה
החלפת המילוי ממלוח למתוק. קיש בטטה צילום: נטלי לוין

מילוי שוקולד לעוגת שמרים

דינה: אני מחפשת מתכון למילוי שוקולד לעוגות שמרים שעשוי מקקאו.
עוגיו.נט עונה: הנה מתכון קל ופשוט למלית קקאו לבצק שמרים (מספיק ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק): מערבבים יחד 200 גרם סוכר, 150 גרם חמאה רכה מאוד, 50 גרם קקאו, כפית תמצית וניל וקינמון (לא חובה), עד שנוצרת תערובת במרקם של ממרח.

 

מחמצת שאור

גרי: אני מחפש מחמצת שאור לאפיית לחם - היכן ניתן להשיג?
עוגיו.נט עונה: לצערי אני לא מכירה אף מקום שמוכר מחמצת שאור. עם זאת, זה לא מאוד מסובך להכנה ביתית אם רוצים להכין. ממליצה מאוד על הבלוג הזה שמרכז מתכונים מעולים ללחמים ומחמצות והרבה טיפים לאפייה.

 

תחליף למרגרינה

חן ושושנה: במה ניתן להשתמש במקום המרגרינה אבל שהעוגיות או הבצק עלים יהיו פרווה. אם זה שמן אז בבקשה כתבי באיזה יחס למרגרינה. תודה מראש.
עוגיו.נט עונה: בבצקים פריכים מוכרחים להשתמש בשומן מוקשה (מרגרינה או חמאה). שמן מניב תוצאה אחרת לחלוטין שאינה בצק פריך, כך שאני לא ממליצה על המרה לשמן בעוגיות מבצק פריך. אם רוצים עוגיות פרווה - יש להשתמש במרגרינה או כל שומן צמחי מוקשה אחר. הדבר נכון גם לבצק עלים, שגם דורש שומן מוקשה על מנת שיווצרו העלים בסיום האפייה. שמן יביא לתוצאה אחרת.

 

קרם וניל

שפית מתחילה: כשמכינים את הקרם וניל בעוגיות Oreo האם מכניסים את החמאה בחתיכה אחת או שגם חותכים לקוביות?
עוגיו.נט עונה: החמאה צריכה להיות רכה וזה לא מאוד משנה במקרה הזה אם היא חתוכה לקוביות או לא.

 

בצק מלוח - קיש מתוק

ענבל: האם בצק הקיש שפרסמת מתאים גם למילוי מתוק?
עוגיו.נט עונה: מאחר ומדובר בבצק פריך מלוח אני לא בטוחה כמה זה יתאים, ואם כן אז לדברים מאוד ספציפיים (למשל בטארט תפוחים או טארט טאטן בננות זה יכול לעבוד טוב). מתכון טוב לבצק פריך מתוק תוכלי למצוא כאן.

 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.