מתכון לעוגת מוס שוקולד ותותים

 
עוגת מוס שוקולד ותותים
עוגת מוס שוקולד ותותים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:09 18/01/2012

שכבות של שחיתות - תחתית בראוניז עם מוס שוקולד קטיפתי וציפוי גאנש שוקולד. מוגש עם תותים וקישוט עדין של פיסטוקים

 
 
 
 
 

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים לבראוניז:

150 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר

3 ביצים

100 גרם קמח

240 גרם סוכר

 

למוס השוקולד:

220 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר 72% מוצקי קקאו

6 חלמונים

500 גרם שמנת מתוקה

6 חלבונים

30 גרם סוכר

 

לציפוי:

200 גרם שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

500 גרם תותים שטופים

50 גרם פיסטוק קלוי גרוס

 

אופן הכנת הבראוניז:

  • ממיסים את החמאה והשוקולד.
  • בעזרת מטרפה ידנית טורפים את הביצים עם הקמח והסוכר.
  • יוצקים לתבנית בקוטר של 22 ס"מ ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. מקררים.

 

מוס שוקולד:

  • ממיסים חמאה בסיר. לאחר ההמסה, מורידים מהאש וממיסים בתוכה את השוקולד.
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
  • מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתוכה את תערובת השוקולד.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומערבבים את תערובת השמנת והשוקולד לתוך קציפת החלבונים.
  • מעבירים את הבראוניז לתבנית בקוטר 24 ס"מ ויוצקים מעליו את המוס.
  • מקפיאים למשך 4 שעות לפחות.

 

גנאש:

  • מניחים את השוקולד בקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד.
  • מערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה.

 

הרכבה:

  • מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הגנאש עד לציפוי מלא של העוגה.
  • מכניסים להקפאה ל ½ שעה.
  • מדביקים את הפיסטוק הגרוס בדפנות העוגה כעיטור.
  • פורסים את התותים, מסדרים אותם על גבי העוגה ומגישים.

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.