מתכון מצולם לסלמון מאודה עם ירקות

 
עודכן 07:29 18/01/2012
שמרית גולדברג צפדיה

שלב אחרי שלב - סלמון עם פרוסות דקיקות של קישואים, מוגש לצד ירקות מאודים ובטטה צלוייה

 
 
 
 
 

צילום: עידן צור וגילי דנון • עריכה: עידן צור • סטילס: שרון בוקוב

 

 
הכי בריא לאדות
הכי בריא לאדות צילום: שרון בוקוב

4-6 מנות

 

מצרכים:

נתח סלמון במשקל 600 גרם חתוך לשתי חתיכות, מנוקה מעור ואדרות

2-3 בטטות בגודל בינוני, קלופות

עלים מ-2-4 גבעולי רוזמרין

מלח ופלפל

כף שמן זית

חצי צרור אספרגוס עבה

חבילת אפונה סינית

1-2 יחידות זוקיני גדול

1-2 עגבניות גדולות

כף חרדל דיז'ון חלק

כף מיונז לייט

 

לרוטב:

1/2 כוס טחינה גולמית

200 מ"ל (גביע אחד) יוגורט עיזים

לימון בגודל בינוני

מלח

1/2 שן שום (או יותר אם אוהבים)

 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הבטטות: חותכים את הבטטות לפלחים ומניחים בסיר הטיגון אקטיפריי עם חצי מעלי הרוזמרין, מלח, פלפל וכף שמן זית. מפעילים למשך 20 דקות.
  • בעזרת קולפן מורידים את הקליפה מהלימון, חוצים אותו וסוחטים את המיץ. חותכים את הקצוות העבים של האספרגוס, וקוטמים ומושכים את הסיב העבה מתרמילי האפונה הסינית.
  • חותכים את הזוקיני לחצי לרוחבו וקוטמים את הקצוות. בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים את חצאי הזוקיני והעגבניות לעיגולים דקיקים.
  • בקערה, מערבבים את החרדל והמיונז לתערובת אחידה. מברישים את פילה הסלמון בתערובת ומצפים אותו בפרוסות העגבניות ובזוקיני לסירוגין ומפזרים מעל מעט עלי רוזמרין.
  • בתחתית סיר האידוי מניחים את עלי הרוזמרין הנותרים ואת קליפת הלימון. בקומת האידוי הראשונה מניחים את גבעולי האספרגוס ותרמילי האפונה, ובקומה מעליה את הסלמון המצופה.
  • מאדים למשך 15 דקות או עד שהסלמון מבושל לחלוטין והירקות התרככו אך לא יותר מדי.
  • בזמן שהסלמון מתבשל, מכינים את הרוטב: בכוס גבוהה טוחנים בעזרת בלנדר ידני (או מערבבים בקערה) את הטחינה, היוגורט, מיץ הלימון ומעט גרידת לימון, אם אוהבים, עם מעט מלח ושום עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  • להרכבת המנה, מניחים את הבטטות הצלויות לצד הסלמון והרוטב ומעליו את האספרגוס והאפונה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.

 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול והאפייה של ניופאן גורמה.

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים? נסו את אלה:

ריזוטו עם ארבעה סוגי פטריות

פסטה עם עוף ברוטב פסטו

פשטידת בצל

סלט קולסלאו

מאפה תירס וגבינות

סלט כרוב אדום

חזה עוף בעשבי תיבול

שניצלים במגוון ציפויים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.