מתכון לעוגת שוקולד של פעם

 
מככבת כמעט בכל יום הולדת
מככבת כמעט בכל יום הולדת צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:28 19/01/2012

חוגגים יום הולדת במשפחה ומחפשים מתכון קלאסי לעוגת שוקולד עם סוכריות צבעוניות? מעכשיו כבר אין צורך לחפש. חיהל'ה מכינה גרסה משודרגת לעוגה הפופולרית. לקרוא ולשמור במועדפים

 
 
 
 
 

כבר שנים שאנחנו אופים עוגות שוקולד לאירועים משמחים. לפני שנים כינינו אותה עוגה כושית, אינני יודעת מהיכן הגיע השם, אך כאשר דיברנו על עוגה כושית, ידעו בדיוק למה הכוונה. היום שונה קצת השם, בעיקר בגלל ענייני פוליטיקלי קורקט, אבל הטעם והמראה נשמרו כשהיו.

עוגה זו היתה מוכרת כעוגת יום ההולדת האולטימטיבית שצופתה בסוכריות צבעוניות וגרמה לשמחה רבה בגן, בכיתה או במסיבת יום ההולדת בבית.

אחד החומרים שהשתמשנו בהם לפני שנים היא המרגרינה, שהייתה נפוצה במאפים ואילו היום היא מומרת בחמאה או בשמן (בגלל שומן הטראנס). במתכון זה, שלמדתי בזמנו מאמי, המרתי את המרגרינה בחמאה ובנוסף החלפתי את אבקת הקקאו הממותקת באבקת קקאו טהורה משובחת. גם הציפוי שהיה מורכב משוקולד או קקאו ומרגרינה הומר בשוקולד ושמנת מתוקה.

אז יום הולדת שמח וגם אם לא, מאחלת לכם רק שיהיה שמח.

 
רכה ושוקולדית
רכה ושוקולדית צילום: חיה אילונה דר

עוגת שוקולד של פעם

תבנית 26

 

מצרכים:
200 גרם חמאה
100 גרם שוקולד
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
2 כפות ריבה
כפית רום
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח

ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר קטן, מוסיפים את המים, הקקאו, הריבה והרום, מערבבים ומבשלים מעט עד הסמכה, מסירים מהאש ומצננים קלות.
  • טורפים את החלמונים ומוסיפים בהזלפה ובחישה מתמדת לתערובת השוקולד.
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד היווצרות קצף יציב.
  • לוקחים קצת מהקצף ומקפלים לשוקולד, מוסיפים עוד קצת וכאשר נוצרת תערובת מעט תפוחה מעבירים אל יתר הקצף ומקפלים הכל יחד.
  • מעבירים מעט מהקמח לתערובת ומערבבים, מוסיפים את שאר הקמח ומקפלים בעדינות.
  • יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא פירורי (לא יבש).
  • מוציאים לרשת צינון, מחוררים את העוגה ויוצקים את הציפוי החם על העוגה החמה.

הכנת הציפוי:

  • מניחים את השוקולד בקערית.
  • מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה.
  • יוצקים את השמנת על השוקולד ובוחשים היטב עד המסה.

 

 
כל הדרך לעוגת שוקולד מדהימה
כל הדרך לעוגת שוקולד מדהימה צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.