מתיקות מן הטבע • 3 מתכונים טבעוניים עם קמח כוסמין

 
יש לשים לב שמדובר על קמח מלא
יש לשים לב שמדובר על קמח מלא צילום: Getty Images/ אימג'בנק
 
עודכן 21:26 21/01/2012

הוא מכיל יותר חלבון וסיבים תזונתיים מחיטה, טעמו מתקתק וניתן למצוא אותו ברוב חנויות הטבע. וגם: 3 מתכונים טבעוניים עם קמח כוסמין מלא - מאפינס תפוזים עם פרג, ממתק שוקולד וחיתוכיות ריבה ופירורים

 
 
 
 
 

כדאי לדעת:

  • כוסמין הוא דגן השימש כמזון בסיסי עד ימי הביניים לפני שהחיטה הפכה למרכזית.
  • כוסמין מכיל יותר חלבון וכמות גבוהה יותר של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים מאשר החיטה.
  • גם את קמח הכוסמין כמו החיטה מוכרים כקמח לבן וכקמח מלא. יש לשים לב שמדובר על הקמח המלא כי זה מכיל יותר ערכים תזונתיים.
  • קמח הכוסמין הוא מאד אווריר, וטעמו מתקתק, נעים לעבוד איתו וטעים לאכול אותו.
  • ניתן למצוא את קמח הכוסמין ברוב חנויות הטבע. ניתן למצוא גם גרגרי כוסמין ומהם להכין תבשיל ממש כמו שמשתמשים באורז.
  • מפתיתי כוסמין ניתן להכין "גרנולה" ושלל ממתקים ומאפים.
 
מאפינס תפוזים עם פרג ושוקולד
מאפינס תפוזים עם פרג ושוקולד צילום: נטלי שוינקלשטיין

מאפינס תפוזים, פרג ושוקולד
9 מאפינס

 

מצרכים:
גרד מתפוז שלם
מיץ מתפוז אחד טרי
כוס וחצי קמח כוסמין מלא, מנופה
2/3 כוס סוכר קנים
1/4 כוס שמן זרעי ענבים מכבישה קרה
1/4 כוס שיבולת שועל דקה
1/4 כוס קוקוס טחון לא קלוי
כפית חומץ תפוחים
כפית שטוחה אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
4 טיפות תמצית וניל איכותית
2 כפות גדושות פרג טרי שלם (אם רוצים טעם יותר דומיננטי של פרג ניתן להכפיל את הכמות)

כוס חלב סויה ללא סוכר ומלח
מעט פצפוצי שוקולד או לבן ללא חלב או שוקולד מריר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור על 180 מעלות.
  • מערבבים את המרכיבים היבשים (חוץ מהפצפוצי שוקולד) ומוסיפים את הרטובים.
  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ויחסית נוזלית, אם התערובת נראת סמיכה מידי יש להוסיף מעט חלב סויה.
  • משמנים תבנית שקעים של מאפינס ויוצקים את הנוזלים לתוכה כך שישאר מקום למאפינס לתפוח.
  • מערבבים עם מעט קמח את פצפוצי השוקולד עם הידיים ומניחים על כל מאפינס מעט מהפצפוצים (הקמח מונע מהפצפוצים לשקוע בנוזל).
  • לאחר 20 עד 25 דקות לכל היותר מוציאים את התבנית מהתנור.
  • מקררים ומגישים.
 
חיתוכיות ריבה ופירורים
חיתוכיות ריבה ופירורים צילום: נטלי שוינקלשטיין

חיתוכיות ריבה ופירורים

15 עוגיות

 

מצרכים:

1 כוס קמח כוסמין מלא

5 כפות קורנפלור

40 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה

60 גרם שמן זרעי ענבים

1/4 כוס סוכר דמררה

גרד מחצי לימון

1/2 כוס חלב סויה קר

1/2 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

7 כפות גדושות ריבה שאוהבים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהריבה ולשים היטב. אם הבצק דביק מידי מוסיפים קמח בהדרגה, אם הבצק פירורי מידי מוסיפים עוד מעט חלב סויה עד לקבלת בצק נעים לעבודה (לא דביק מידי ולא קשה מידי).
  • לאחר הלישה חותכים מהבצק שארית לפירורים ומשטחים אותם. שמים בתנור על 200 מעלות למשך 6 דקות.
  • נותנים לבצק האפוי להתקרר מעט ובנתיים מרדדים את הבצק הנותר למשטח ישר ומרובע ככל האפשר כאשר גובהו בערך סנטימטר אחד.
  • מורחים על הבצק את הריבה באופן שווה ומפזרים את הפירורים מעל.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך רבע שעה עד עשרים דקות.
  • מצננים וחותכים לריבועים.
  • העוגיות ישמרו בקופסא סגורה עד 4-5 ימים.
 
 
ממתק שוקולד מפתיתי כוסמין
ממתק שוקולד מפתיתי כוסמין צילום: נטלי שוינקלשטיין

ממתק שוקולד מפתיתי כוסמין
תחליף נהדר לפצפוצי האורז חסרי הערך התזונתי


מצרכים ל-10 ממתקי פיצפוצים:
4 כפות שוקולד צ'יפס מריר
כף חלב סויה קר
שליש כוס פתיתי כוסמין


אופן הכנה:

  • ממיסים בסיר קטן את השוקולד עם חלב סויה עד למרקם אחיד.
  • מערבבים את השוקולד עם הפתיתים עד לעיסה אחידה.
  • מניחים תלולית עם כפית על צלחת או תחתיות מנייר ומהדקים מעט.
  • מניחים במקפיא למשך חצי שעה ומגישים.
  • יש לשמור במקרר (בטמפרטורת החדר הממתקים ימסו).

 

חשוב לדעת: הסוכר מזיק לבריאות. הגבילו את צריכתו.

 

המתכונים באדיבות נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית מוסמכת N.D

 

מתכונים טבעוניים נוספים:

מתכוני רואו פוד

3 מתכונים טבעוניים עם חציל

4 מתכונים עם טחניה מלאה

מרק ערמונים

3 מתכוני כוסמת

גלילת מנגולד במילוי אורז ובטטה

חומוס פול ביתי עם כדורי פלאפל

אוכל הודי טבעוני

מתכונים טבעוניים לבורגול

 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.