מתכון למרק אפונה עם קרוטונים

 
עודכן 07:30 23/01/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

בסקר שנערך בקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל התגלה שהמרק הכי אהוב על הגולשים הוא מרק אפונה, ולא בכדי. הוא סמיך, יש לו טעם מתקתק ומאוד קל להכין אותו בבית. עידן אדלר רייס עם המתכון הכי חורפי שיש

 
 
 
 
 

אני ממש לא בן אדם של חורף. בעקרון קיץ עושה אותי שמחה. אני מאוהבת בשמש, ים, בגדים קצרים, ימים ארוכים, פירות ארצנו הטעימים, בקיצור, כל החבילה (ולמרות החום). יחד עם זאת, אם יש משהו שגורם לי נחת בחורף זה מרקים, ומרק אפונה בראש הרשימה. איזה תענוג להתכרבל בנינוחות ביום גשום וסגרירי בסלון מחומם, עם קערת מרק אפונה עשיר וטעים.

 

זה מרק שנברא לימי חורף גשומים וקרים ואין שום מצב ליהנות ממנו בקיץ (גם אותי בתור חובבת מרקים מושבעת, שאוכלת מרקים גם בקיץ, לא תתפסו אוכלת מרק אפונה באוגוסט). אז אפשר לומר שאחד מתענוגות החורף, הוא מרק אפונה משובח וסמיך, שכיף לאכול עם קרוטונים ביתיים ושגורם הרבה שמחה בחורף.

 

 
מרק אפונה חורפי ומחמם
מרק אפונה חורפי ומחמם צילום : עידן אדלר רייס
 

מרק אפונה חורפי

6 מנות

 

מצרכים:

חצי חבילת אפונה קפואה

כפית זרעי כוסברה טחונים

כפית כמון טחון (או פחות לפי הטעם)

כוס עלי פטרוזילה קצוצים

עלים מ-2-3 גבעולי טימין

3.5 כוסות ציר עוף (אפשר מים + 3 כפות אבקת מרק עוף)

חצי כוס יין לבן

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

מלח ופלפל

בצל גדול, קצוץ

שמן זית

 

לקרוטונים:

3 פרוסות לחם או לחמניה מה שיש בבית

שמן זית למריחה

שן שום קלופה

 

אופן הכנה:

  • מחממים כף שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ על חום בינוני גבוה, 5-7 דקות או עד להזהבה יפה.
  • מוסיפים את קוביות תפוחי אדמה ומטגנים כמה דקות.
  • מוסיפים את האפונה ועלי הטימין והפטרוזילה ומערבבים.
  • מוסיפים את היין הלבן וציר העוף.
  • מתבלים בזרעי כוסברה, כמון ומעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש נמוכה בבעבוע עדין כחצי שעה - עד שתפוחי האדמה התרככו.
  • מכבים את האש וטוחנים בבלנדר מוט בהתאם למרקם שאוהבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מכינים את הקרוטונים לפני ההגשה: מטפטפים או מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על פרוסות לחם או על לחמנייה חצויה לאורכה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-5 דקות עד להשחמה.
  • מיד כשמוציאים מהתנור מורחים בזהירות שן שום על הלחם (פשוט מחזיקים את שן השום ומשפשפים בעדינות על הלחם והשום נמס, וזה נפלא!). חותכים לריבועים בגודל שאוהבים.
  • מגישים את המרק חם עם הקרוטונים ונהנים מחורף חמים ומענג.

 

צפו בתוצאות הסקר: איזה מרק אתם הכי אוהבים >>

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

מחפשים עוד מנות טעימות? נסו את אלו:

גרנולה ביתית בשלוש דרכים

תבשיל נקניקיות וגרגרי חומוס

פטוצ'יני ברוטב שמנת עם סלמון

לזניית גבינות ואנטיפסטי

מרק כתום חורפי

פטה כבד עם טימין

ספגטי ברוטב עגבניות ושמנת

מרק בצל מוקרם

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.