מתכון ללחמניות שום

 
הריח יגיע עד לשכנים
הריח יגיע עד לשכנים צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:32 23/01/2012

שמנמנות, רכות ומדיפות ריח של שום. ליטל לבל אלפנדרי מכינה לחמניות ממכרות שנחטפות בצ'יק

 
 
 
 
 

כשעורכת מדור האוכל בנענע10 העלתה תמונה של לחמניות שום לפרופיל האישי שלה בפייסבוק, זה היה מגרה ומפתה במיוחד. הלחמניות היו נראות טעימות וריח השום עלה מהתמונה. כמובן שמיד שאלתי אותה מהו מקור המתכון, והיא שלחה אותי לבלוג אמריקאי מקסים, אך באותה נשימה הציעה לי - "למה שלא תכיני גרסה שלך?"

 

אהבתי את קו המחשבה שלה וברגע הראשון הפנוי שהיה לי, החלטתי ל"הרים את הכפפה" ולהכין. כן מוזר לשמוע, אבל עד היום לא הכנתי אף פעם לחמניות שום בבית אבל מהיום, זה הולך להיות אחד המתכונים שילוו אותי ועוד אכין אותו רבות. זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לחסל אותן.

 
מלפפים לקשר
מלפפים לקשר צילום: ליטל לבל-אלפנדרי

מצרכים ל- 16 לחמניות:
280 מ"ל (2 כוסות) מים
15 גרם (כף וחצי) שמרים טריים
500 גרם (שלוש וחצי כוסות) קמח
2 כפות שמן זית
כפית מלח

 

לציפוי שום:

50 גרם חמאה מומסת
70 מ"ל (6 כפות) שמן זית
7 שיני שום כתושות
12 עלי בזיליקום קצוצים
מלח

 

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, קמח ושמן זית ולשים 4 דקות במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה, מוסיפים את המלח ומערבלים 5 דקות נוספות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ-45 דק' עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
  • לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-16 חלקים שווים (40 גם' בצק לכל חלק).
  • מגלגלים כל חלק לצורת "נחש" באורך 12 ס"מ ומלפפים לקשר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים את הלחמניות כשעה עד שהן כמעט ומכפילות את נפחן.
  • בזמן שהלחמניות תופחות, נכין את ציפוי השום - ממיסים חמאה במיקורגל, מוסיפים לה שמן זית, עלי בזיליקום, שום ומלח ומערבבים היטב. הציפוי לא צריך להיות נוזלי מאוד, אך אם נראה שהוא סמיך מדיי, מוסיפים כמה טיפות שמן. מניחים את הציפוי בצד עד לשימוש.
  • כרבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים את הלחמניות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהלחמניות מזהיבות מעט (הן צריכות להישאר בהירות).
  • מוציאים מהתנור, מברישים בנדיבות בציפוי השום ומחזירים את הלחמניות לתנור לעוד חצי דקה.
  • מוציאים את הלחמניות מהתנור, מברישים שכבה נוספת (מספיקה שכבה דקה) של הציפוי וטורפים.
  • הלחמניות הכי טעימות כשהן חמות ישר מהתנור, בכל מקרה קשה לעמוד בפיתוי. שלא אומר לא ניתן. אם בכל זאת רוצים, ניתן להקפיא את הלחמניות ולחמם לפני ההגשה.

 

 
מהר מהר לפני שיגמר
מהר מהר לפני שיגמר צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.