מתכוננים ל-Israwinexpo - תערוכת היין הבינלאומית

 
מקום מפגש ייחודי בין היקבים ללקוחות ולאורחים מחו"ל
מקום מפגש ייחודי בין היקבים ללקוחות ולאורחים מחו"ל צילום: אילן לוי
 
עודכן 17:55 23/01/2012
אוכל נענע 10

ראיון עם חיים גן, מנהל אתר איש הענבים ואחד ממארגני israwinexpo - תערוכת היין הגדולה בישראל

 
 
 
 
 

תערוכת היין הבינלאומית  ISRAWINEXPO 2012 תתקיים בפעם הרביעית במרכז הירידים והקונגרסים בת"א, בתאריכים 21 - 23 בפברואר, 2012. התערוכה, אשר מאורגנת כל שנה שנייה ע"י מרכז הירידים והקונגרסים בשיתוף עם מגזין יין, גורמה ואלכוהול ואתר איש הענבים, ובחסות המכון הישראלי לייצוא ולשת"פ בינלאומי.

 
התערוכה מהווה מקום מפגש מקצועי בינלאומי לתעשיית היין, ליצרנים, יבואנים, קניינים מחו"ל, עיתונאים, משקיעים, אנשי רכש, מקבלי החלטות בתחום וקהל רחב חובב יין. בתערוכה יוצגו מגוון רחב של יינות ויקבים מהארץ ומהעולם תוך מתן דגש לתצוגת היינות הישראלים, ציוד ואביזרים לענף היין, מתחם מזון גורמה ועוד.

 

כדי להבין קצת יותר על התערוכה ועל חשיבותה, נפגשנו עם חיים גן, מנהל אתר איש הענבים ואחת הדמויות הפעילות בעולם היין המקומי.

 

למה מדינה קטנה כמו שלנו צריכה תערוכת יין בין לאומית?

"אני חושב שתערוכת יין בינלאומית היא חלק מהאבולוציה של תעשיית היין המקומית. אף אחד פה לא המציא את הגלגל - אם נסתכל על תעשיות יין בעולם, איך הן מקדמות את עצמן, איך הן שמות את עצמן במפת היין העולמית, איך מביאים יוקרה למדינה, יש סמן מאוד ברור. מעבר לטיפוח כרמים וביסוס הגדרות אזוריות, וחינוך של ייננים שילמדו בפקולטות הנכונות, והשקעה של המדינה שצריכה להבין שיש פה לא רק מוצר חקלאי.

 
חיים גן
חיים גן צילום: איליה מלניקוב

הסמן הזה הוא שיג ושיח בכל הרמות בנושא הזה: תערוכות, תחרויות יין, מגזיני יין ואתרי יין, כשצריך להביא אותו יותר לארץ ולא להוציא אותו החוצה. טיבה של תערוכת יין הבינלאומית שהיא עושה רעש תקשורתי ברחבי העולם על הכוח של תעשיית הישראלית, שמעצם קיומה היא נותנת כלי מאוד חשוב ליצרן הישראלי, שבשביל להצליח עסקית, מקצועית ומיתוגית הוא חייב להגיע לשווקים זרים.

 

אנחנו מדינה קטנה, וצריכת היין עדיין נמוכה, ובשביל לממש את הפוטנציאל שלה התעשייה צריכה להתמקד ביצוא, וגם צריך למצוא את הנישה הנכונה".

 

והנישה של יין הכשר לא מספיקה לדעתך?

"זו נדוניה וצריך להתרחק ממנה. בנדוניה אני מתכוון לכך שאנחנו המדינה היחידה שיש לה תעודת ביטוח לתעשיית היין, שקוראים לה דת. אנחנו המדינה היחידה שבה אתה מצווה בנקודות מסוימות לצרוך יין - ורואים את זה בכמויות: 45% ממכירות היין בישראל קורות בראש השנה ובפסח. 

 

כל אחד צריך לשתות 4 כוסות בפסח או בין קודש לחול, ביום חתונתו או ביום בריתו - אתה מחויב. יש פה בסיס מסוים לתעשייה. אבל כדי לצאת לשווקים בחו"ל, חלק מהיסודות של התערוכה היא הבאת קניינים מחו"ל. בתערוכה האחרונה היו כ-150 פגישות בין בעלי עניין של יקבים (ייננים, מנכ"לים, מנהלי שיווק) למול קניינים בכירים מהעולם".

 

מי מגיע לתערוכה?

"ביום הראשון הקהל המקצועי (סומליירים, מנהלי מזון ומשקאות ממלונות ואולמות אירועים, בעלי חנויות יין ועוד) בא ורואה מה קורה בתעשייה. ככה ליקב יש הזדמנות לפגוש את כל הלקוחות שלו ביום אחד מרוכז, מה שבתיאום פגישות יכול להימשך שבועות וחודשים. הימים השני והשלישי מוקדשים לקהל הרחב, שיש להם הזדמנות לבוא ולראות יין ישראלי בסטנדרטים עולמיים, להיחשף לכל התעשייה תחת קורת גג אחת.

 

במקביל אנחנו מביאים, בשיתוף פעולה עם מכון הייצוא, תריסר ויותר מתווי דעת קהל מהמובילים בעולם, מקניינים בכירים של רשתות שיווק מובילות בעולם, כמו וולמארט, ועיתונאים בכירים - אז זו פלטפורמה לפעילות תדמיתנית למדינה ועסקית".

 

מה הפוטנציאל?

"2/3 מהאורחים הזרים הם קניינים בכירים, והם מגיעים ולא קונים יקב מסוים - אלא מדינה. רק לשים את העניינים בפרופורציות: מדינת ישראל מייצרת 60 מליון בקבוקים בשנה. כפר קטן בדרום צרפת מייצר 100 מיליון בקבוקים. אם קניין גדול שם יין ישראלי על המדפים תוך שלוש שנים נגמרת פה התעשייה. אז לנו מספיק קצת כדי לעשות הרבה".

 

מה הצעד הבא של תעשיית היין המקומית, לדעתך?

"עשינו לא מעט בשנים האחרונות. אני טוען שבמקום ללכת קדימה אנחנו צריכים ללכת אחורה ולעשות סדר: בעשור האחרון עשינו המון מהפכות ורצנו מהר מדי, בלי להסתכל אחורה, יש ייצור באיכות בלתי מתפשרת והרבה יקבים חדשים, אבל אין דמרקציה, אין הגדרות אזוריות. אנחנו צריכים לייצר שפה, וDNA ייחודי ליינות ישראלים".

 

תערוכת ISRAWINEXPO תפתח לקהל המקצועי בתאריך 21 בפברואר יום ג' 
בין השעות: 12:00 - 22:00
ולקהל הרחב בין התאריכים 22 - 23 בפברואר בימים ד', ה' 
בין השעות: 16:00 - 23:00

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

חמישה ברי יין מיוחדים

מתכון לפסטה בולונז

טעמים בעמקים - פסטיבל אוכל בצפון

על יין האמרונה 

מתכון למרק בצל

עשרה אזורי יין שווים מסביב לעולם

מתכון למאפינס גבינות ואנטיפסטי

ראיון עם המסעדן רפי אדר

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.