געגועים הביתה או: מתכון לפלפלים ממולאים

 
ניחוחת של בית
ניחוחת של בית צילום: דפני מטבחונט
 
עודכן 07:16 24/01/2012

שבת ראשונה של הבת בבית, אחרי הגיוס לצבא, גורם לדפני להכין את המנה הכי מחבקת ומנחמת שיש - פלפלים ממולאים באורז ובשר עם רוטב עגבניות

 
 
 
 
 

יום שלישי גשום וקפוא, בדיוק לפני שנה. החיילת הטרייה מתקשרת הביתה ומודיעה בשמחה שהיא מגיעה לשבת הראשונה שלה בבית. "אמא, תכיני לי משהו טעים. אבל לא סתם טעים אלא משהו עם ריח של בית, אני מתגעגעת". גם אני התגעגעתי ולכן ידעתי בשניה מה אני הולכת להכין לה. היה זה בדיוק מה שאמי הכינה לי כשחזרתי מהטירונות לשבת הראשונה.

 

משפחה טורקית. אין יותר אוכל של בית למי שאוהבים, מאשר פלפל ממולא. כזה שעשוי עם כל הלב. יפיפה מבחוץ ועמוס בטעם מבפנים. אחד כזה שבשניה שנכנסים הביתה יודעים - אמא הכינה פלפלים.

 

היתה תקופה שהייתי קונה פלפלים במגוון צבעים, מכינה קדירה צבעונית ויפה, אך משום מה, כולם היו רבים על הפלפלים האדומים. במבחני הטעימות השונים בבית, הגענו למסקנה שהפלפלים האדומים הם טעימים ומתוקים יותר ובסופו של דבר החלטתי באמת לקנות ולמלא רק אותם. והנה, חסל סדר וויכוחים וכולם מרוצים.

 

 
משאירים את ה"מכסה" מחובר
משאירים את ה"מכסה" מחובר צילום: דפני מטבחונט

פלפלים במילוי בשר ואורז

10-11 פלפלים גדולים או כ-20 קטנים

 

מצרכים:

פלפלים אדומים יפים ובשרניים

מעט שמן לטיגון הבצל

1 בצל גדול קצוץ

חצי קילו אורז

רבע קילו בשר בקר אדום טחון

רבע קילו בשר הודו אדום טחון

3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות

100 גרם צנוברים

2 כוסות כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה למי שלא אוהב)

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

מלח

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כף כורכום

 

לרוטב:

1 קופסא רסק עגבניות

מים (הכמות בהסבר למטה)

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

כפית אבקת שום

מלח ופלפל,

פפריקה אדומה מתוקה

 

אופן הכנה: 

  • לפני הכל, מסדרים את כל הפלפלים בתבנית בכדי לראות שכל הפלפלים נכנסים יפה ואין יותר מדי או פחות מדי.
  • שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים את הגבעול עד לגובה הפלפל וחותכים את חלקו העליון כך שפינה אחת תישאר מחוברת.(כמו סנדוויץ).
  • מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים ושוטפים.
  • דוקרים במזלג כל בסיס פלפל בשלוש מקומות שונים ומסדרים בתבנית. 
 
מערבבים את הבשר והאורז
מערבבים את הבשר והאורז צילום: דפני מטבחונט
  • ניגשים למלאכת הכנת המילוי: מטגנים את הבצל בשמן עד לדרגת שקיפות.
  • מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב על אש בינונית עוד כשתי דקות.
  • מוסיפים את הבשר וממשיכים לערבב עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוסיפים את העגבניות, הכוסברה הצנוברים.
  • מוסיפים אבקת מרק ותבלינים וממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות נוספות.
 
 
המילוי מוכן
המילוי מוכן צילום: דפני מטבחונט
  • ממלאים את הפלפלים במילוי תוך כדי דחיסה. אפשר למלא ממש עד סוף הפלפל.
  • ברגע שכל הפלפלים כבר נחים להם בתבנית עמוסים בכל טוב, מערבבים יחד את כל חמרי הרוטב.
  • בשלב זה מוסיפים כ-3 כוסות מים ומערבבים היטב.
  • שופכים את הרוטב מעל הפלפלים. הרוטב אמור להגיע עד לגובה 2/3 של הפלפל. אם זה עדיין לא כך, ניתן להוסיף עוד מים, ועוד קצת מלח.
 
  • מניחים על אש גבוהה, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש הכי קטנה שיש.
  • מבשלים עם מכסה סגור כשעה או עד שהאורז רך לחלוטין.
  • טיפ 1: מדי פעם יש להזליף עם כף מהרוטב אל תוך הפלפלים.
  • טיפ 2: לטעם טורקי אותנטי אמיתי ניתן להכניס את הפלפלים לאחר גמר הבישול, לתנור בחום של 200 מעלות לרבע שעה.
  • טיפ 3: אני ממליצה להכין כמות גדולה יותר של המילוי, לשים בהקפאה וביום סגריר להפשיר במיקרו כמה דקות, להוסיף מים וקצת רסק ולבשל כמו אורז רגיל. והנה לנו אורז של פלפלים בשלוש דקות.
  • טיפ 4: אצלנו אוהבים מאד לשפוך רוטב טחינה מעל הפלפל. השילוב מושלם.
  • הפלפלים יתקבלו כך:

 

 
כל מה שנשאר זה לשים בצלחת ולאכול
כל מה שנשאר זה לשים בצלחת ולאכול צילום : דפני מטבחונט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.