ממתיקה סוד • עוגת שוקולד מהירה

 
הכוכבת הגדולה בארוחה הבאה שלכם
הכוכבת הגדולה בארוחה הבאה שלכם צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:34 25/01/2012

תציצו רגע בתמונה של העוגה, מאמינים לנו שמדובר באופן הכנה שדורש רק ערבוב בקערה? נשמע מופרך, אנחנו יודעים. אבל האמת היא, שהסוד הגדול שלה נמצא בקישוט המיוחד - ענני קצפת עם שוקולד מגורר למעלה

 
 
 
 
 

כמו בכל שבוע, חיכינו למייל המתוק של עוגיו.נט. זה שמביא איתו את המתכון לטור החדש. אבל אפילו אנחנו הופתענו כשהצצנו בתמונה וגילינו שנטלי בחרה לקרוא לה "עוגת שוקולד מהירה".

 

בשנייה הראשונה חשבנו שיש טעות בשם, אבל רגע אחרי שפתחנו את קובץ הוורד והמתכון כיכב על המסך, הבנו שאין כאן טעות. מדובר בהחלט בעוגה פשוטה מאוד להכנה שהתקשטה בשמלה הכי שוברת לבבות שיש.

 

אז רגע לפני שאתם רצים למטבח לערבב את המצרכים בקערה, תרשו לנו להגיד מזל טוב ענקי לעוגיו.נט שחוגגת בעוד פחות משבוע 3 שנים לבלוג הקסום שלה. כיף לנו שאת כאן!

 

עוגת שוקולד מהירה
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים לעוגה:
200 מ"ל (כוס) שמן צמחי
3 ביצים
400 מ"ל (2 מיכלים) שמנת חמוצה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל אמיתית
80 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ'יפס

 

לציפוי שוקולד:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

לקישוט:
שמנת מתוקה

שוקולד מגורר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, מלח ווניל וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
  • מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
  •  אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
  • מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
  • מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
  • מקשטים: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מזליפים על העוגה עיגולים צפופים ומגררים מעל או באמצע שוקולד מריר (כדי ליצור תלתלי שוקולד, משתמשים בקולפן ירקות או חותכים בסכין חדה).
  • מגישים בטמפרטורת החדר.

 

 

 
שמלת קצפת מגונדרת
שמלת קצפת מגונדרת צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • כדי להכין את העוגה ללא חלב אפשר להשתמש בחלב סויה במקום השמנת החמוצה באותה כמות.
  • מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה על מנת לאפשר לציפוי להתייצב לחלוטין לפני שמחלצים אותה מהתבנית.
  • לא חובה לקשט את העוגה בקצפת ובשוקולד, ואפשר בהחלט להשאיר אותה כמו שהיא.
  • במקום השוקולד צ'יפס אפשר להשתמש באגוזים קצוצים. אגוזי לוז, פקאן או פיסטוקים ישתלבו מעולה בעוגה הזאת.

 

לפייסבוק של oogio.net >>

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לעוגיות אוראו

מתכון לקיש בטטות

מתכון לרוגעלך במילוי נוטלה

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.