מתכון לפסטה ברוטב שמנת ועגבניות

 
הבולגרית מוסיפה מליחות והבטטה מאזנת עם מתיקות
הבולגרית מוסיפה מליחות והבטטה מאזנת עם מתיקות צילום: יוני דוד
 
עודכן 07:49 25/01/2012

צינורות פסטה חלולים ברוטב שמנת, עגבניות מגורדות, גבינה בולגרית וקוביות בטטה צלויות

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם פסטה קצרה מבושלת

2 שיני שום

3 כפות בצל סגול

2 בטטות

7 עגבניות שרי

10 זיתים שחורים, רצוי קלמטה, מגולענים

6 עלי בזיליקום טריים שלמים

2 מיכלי שמנת מתוקה

3 עגבניות מגוררות

גבינה בולגרית

פטרוזליה קצוצה 

מלח

פלפל

מעט פלפל שאטה גרוס

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  • פורסים את שיני השום, קוצצים את הבצל וחותכים את הבטטות לקוביות.
  • צולים את קוביות הבטטה בתנור עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  • בינתיים, מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית.
  • מוסיפים בצל ומאדים כ-2 דקות.
  • חותכים את עגבניות השרי לחצי.
  • מוסיפים למחבת עם הבצל את השום, בטטות, עגבניות שרי, זיתים ובזיליקום ומאדים למשך 3 דקות.
  • מוסיפים מלח, פלפל ומעט שאטה גרוס. 
  • מוסיפים שמנת ואת רסק העגבניות. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות.
  • מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים גבינה בולגרית מעל ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.

 

המתכון באדיבות שף רם ענתבי - קפה ג'ו

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:

קנלוני במילוי תרד וריקוטה

פסטה ברוטב בולונז

ספגטי ברוטב עגבניות

אומלט אטריות

מתכון לקיגל

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.