מתכון למרק בשר ושעועית

 
ארוחה עיקרית בקערה אחת
ארוחה עיקרית בקערה אחת צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:22 26/01/2012

היא משביעה, מחממת ובעיקר מאוד טעימה. חיהל'ה משדכת את השעועית לנתחי בשר ומכינה מרק חורפי סמיך שיהפוך את הגשם שבחוץ לתפאורה הכי מלבבת שיש

 
 
 
 
 

אחד הדברים המשמחים ומחממים את הגוף והנשמה בחורף הינו מרק וכאשר ממש קר, כמו שקורה בזמן האחרון, אנו מחפשים להכין מרק קצת יותר כבד וסמיך. הנה אחד שכזה.

 

תוכלו להשתמש בשעועית יבשה לאחר השרייה במשך לילה והרתחה פעמיים , או כפי שהצעתי כאן, בשעועית קפואה החוסכת בהשרייה והרתחה. מיני הבשר ותוספות התיבלון הקטנות יוצרים טעם עשיר וטבילת הבשר בקמח מעניקה סמיכות למרק.

 

מצרכים:

קילו בשר שריר חתוך לקוביות

2 פרוסות אוסובוקו (עם מח)

1/4 כוס קמח

בצל גדול קצוץ

ראש שום

2 כוסות שעועית אדומה קפואה

עלה דפנה

3 גזרים קלופים וחתוכים לחצי

פטרוזיליה קצוצה

כוסברה קצוצה

מלח ופלפל

כפית זרעי קימל

כפית כמון

שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה:

  • בסיר רחב מטגנים את הבצל ו-6 שיני שום קלופות.
  • טובלים את הבשר בקמח מכל צדדיו, מוסיפים לסיר ומערבבים תוך כדי טיגון.
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים (כולל יתרת השום), פרט לירק ויוצקים מים עד 3/4 גובה הסיר ומרתיחים.
  • מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שעתיים, עד שהבשר מתרכך.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה לאחר שעה וחצי של בישול.

 

 
כל הדרך למרק בשר ושעועית
כל הדרך למרק בשר ושעועית צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.