מתכון לעוגת שוקולד עם שזיפים

 
עוגת שוקולד עם ממרח שזיפים ותבלינים
עוגת שוקולד עם ממרח שזיפים ותבלינים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 12:20 26/01/2012

עוגת שוקולד עמוסת טעמים בזכות ממרח שזיפים שמוסיף חמיצות עדינה, צבע משגע ומרקם נימוח

 
 
 
 
 

תבנית אינגליש 35 ס"מ

 

מצרכים למשרה:

75 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

50 מ"ל ברנדי

20 מ"ל  מים

2 מקלות קינמון

2 כוכבי אניס

 

לעוגה:

250 גרם שוקולד מריר

150גרם חמאה

3 ביצים

150 גרם סוכר

75 גרם קמח

70 גרם אבקת שקדים

 

לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנת המשרה:

  • משרים את השזיפים בחומרי המשרה למשך 4 שעות לפחות.
  • מוציאים את התבלינים החוצה וטוחנים את השזיפים עם הנוזל. מעבירים לקערה.

 

הכנת העוגה:

  • ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה.
  • מכניסים למיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף בהיר.
  • יוצקים את תערובת השוקולד לקצף ומערבבים.
  • מוסיפים את מחית השזיפים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח והאבקת השקדים בתנועות קיפול.
  • יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.

 

הגנאש:

  • מרתיחים את השמנת בסיר. יוצקים את השמנת על השוקולד.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מצפים את העוגה.

 

רוצים לראות איך דודו אוטמזגין מכין את הקינוח? הכנסו לתכנית המלאה

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.