מתכון לסופלה שוקולד עם טוויסט

 
סופלה שוקולד עם טעמים מיוחדים בפנים
סופלה שוקולד עם טעמים מיוחדים בפנים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 12:36 26/01/2012

מעט צ'ילי וקינמון הופכים את הסופלה הזה לקינוח מיוחד שמתקשט במעטה עדין של אבקת סוכר

 
 
 
 
 

4 ספלים חסיני חום

 

מצרכים למלית:

40 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן

 

לסופלה:

300 גרם שוקולד מריר

250 גרם חמאה

קורט קינמון טחון

קורט צ'ילי מיובש

3 חלמונים

120 גרם סוכר

3 חלבונים

120 גרם קמח

מקלות קינמון להגשה

 

אופן הכנת המלית:

  • מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה.
  • יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מזלפים את התערובת לתבנית סיליקון (מיני מאפינס) ומקפיאים למשך 5 שעות לפחות.

 

הסופלה:

  • ממיסים את השוקולד, החמאה והתבלינים בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי).
  • מקציפים במטרפה ידנית את החלמונים ו-100 גרם סוכר לקצף תפוח בהיר.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומאחדים.
  • מקציפים את החלבונים תוך הוספה של יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף בתנועות קיפול.
  • מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.
  • מעבירים את המסה לשק זילוף ומזלפים לכוסות.
  • מקלפים את מלית השוקולד מהסיליקון ומניחים במרכז כל כוס.
  • אופים 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

 

רוצים לראות איך דודו אוטמזגין מכין את הקינוח? הכנסו לתכנית המלאה

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.