מתכון לעוגת יוגורט וקינמון

 
עוגת יוגורט בחושה עם קינמון
עוגת יוגורט בחושה עם קינמון צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 12:57 26/01/2012

עוגה בחושה שמרוויחה את עסיסיותה מיוגרט מרענן ומדיפה ריח משכר של קינמון. תוסיפו לזה שטרויזל פריך מעל והרי לכם קינוח מנצח לשבת גשומה

 
 
 
 
 

תבנית אינגליש 35 ס"מ

 

מצרכים לשטרויזל:

50 גרם חמאה קרה

50 גרם סוכר

70 גרם קמח

20 גרם אבקת שקדים

1/2 כפית קינמון

 

לעוגה:

2 ביצים

180 גרם סוכר

120 גרם חמאה מומסת

220 גרם קמח

קורט אבקת אפייה

קורט סודה לשתייה

200 גרם יוגורט טבעי

20 גרם סוכר

1/2 כפית קינמון

 

אופן הכנת השטרויזל:

  • מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים היבשים.
  • מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים.
  • עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור עד השימוש.

 

העוגה:

  • מעבדים את הביצים והסוכר לקצף בהיר.
  • מוסיפים בהדרגה את החמאה וממשיכים לעבד.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
  • מוסיפים את היוגורט.
  • יוצקים חצי מכמות מסת העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • יוצרים תערובת של סוכר וקינמון ומפזרים בצורה אחידה מעל מסת העוגה.
  • יוצקים את יתרת המסה, משטחים ומפזרים מעל את השטרויזל.
  • אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

 

רוצים לראות איך דודו אוטמזגין מכין את הקינוח? הכנסו לתכנית המלאה

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.