מתכון לתבשיל עוף עם אורז

 
הכנה פשוטה וטעם נהדר. תבשיל עוף ועגבניות
הכנה פשוטה וטעם נהדר. תבשיל עוף ועגבניות צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:41 29/01/2012
חיה אילונה דר

חיהל'ה פותחת את השבוע עם מתכון נהדר לתבשיל כרעי עוף ברוטב פלפלים ועגבניות. מומלץ להגיש עם אורז שסופג את הרוטב

 
 
 
 
 

המדור נקרא מתכונים ב-5 דקות, אך הכוונה הינה מתכונים שאינם מצריכים עבודה רבה ובכל זאת מוצלחים וטעימים. גם כעת אני משתפת במתכון שאם תכינו את החומרים מראש, תוך פחות משעה תקבלו תבשיל עוף טעים ומשביע.

  

העוקבים אחרי המדור יודעים שאני מכינה את רוב תבשיליי מהנמצא בבית ואכן כך עשיתי גם הפעם. המרכיבים הנלווים לעוף נמצאו במגירת הירקות במקרר ובחרתי לי את מה שנראה לי שיוסיף לטעם ולצבע.

 

על מנת לקצר בזמן הבישול תוכלו להשתמש בשום קפוא וכמובן שצנצנת רוטב העגבניות חוסכת בזמן בישול, דאגו רק להשתמש ברוטב משובח ובריא, ללא תוספת חומרים משמרים.  אני אוהבת להוסיף ליד המנה אורז לבן ולהרטיב אותו עם הרוטב הרב והעסיסי שנוצר בבישול.
 

 
מתכון לכרעי עוף ברוטב אדום פיקנטי
4-5 מנות

 
מצרכים:
4 כרעי עוף מופרדות לשוק וירך
2 כפות פפריקה מתוקה + 2 שיני שום כתושות
בצל גדול קצוץ
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים 
2 גזרים מגוררים
4 שיני שום
כפית שבבי צ'ילי  
3 כפות פטרוזיליה קצוצה 
3 כפות כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור ,פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
צנצנת (400 מ"ל) רוטב עגבניות איכותי או קופסת עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
מעט שמן זית לטיגון
 
אופן הכנה:

  • בקערה קטנה מערבבים את הפפריקה והשום.
  • מורחים על כרעי העוף את התערובת.

 

 
העוף סופג את הטעמים
העוף סופג את הטעמים צילום : חיה אילונה דר
 
  • מטגנים על חום בינוני גבוה את הכרעיים במעט שמן זית בערך 3-5 דקות מכל צד, עד להזהבה, מוציאים לקערה.

 

 
ההזהבה משפרת את הטעם של העוף
ההזהבה משפרת את הטעם של העוף צילום : חיה אילונה דר
 
  • מכניסים לסיר שנותר בו שמן מטיגון העוף את הבצלים והשום ומערבבים.
  • מוסיפים את הגזר ומערבבים כ-3 דקות.
  • מוסיפים את יתר הירקות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.

 

 
הירקות מוסיפים המון טעם למנה
הירקות מוסיפים המון טעם למנה צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מחזירים פנימה את העוף המוזהב, יוצקים מעל את רוטב העגבניות, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.

 

 
ניתן להשתמש גם בעגבניות מרוסקות לתבשיל
ניתן להשתמש גם בעגבניות מרוסקות לתבשיל צילום : חיה אילונה דר
 
  • מבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, ואז מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.
  • מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד רבע שעה, עד שהעוף מבושל לחלוטין. טועמים את הרוטב וומתקנים תיבול אם צריך. מגישים לצד אורז לבן פשוט.

 

 
מומלץ להגיש עם אורז שסופג את הרוטב
מומלץ להגיש עם אורז שסופג את הרוטב צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.