רכות מפנקת • 4 מתכוני מוסים

 
מוס גבינה ושבבי שוקולד
מוס גבינה ושבבי שוקולד צילום: מיטל סלומון
 
עודכן 11:49 29/01/2012

מעט מצרכים, מינימום עבודה ויש לכם קינוח אישי מרשים. כל מה שנותר זה לבחור את השילוב שאתם אוהבים ולהתחיל למלא את הכוסות

 
 
 
 
 
טל יעקב ושני גפן. הפנים מאחורי האוכל
טל יעקב ושני גפן. הפנים מאחורי האוכל צילום: יח"צ

מוס גבינה ושוקולד

שילוב מופלא בין חמיצות הגבינה למתיקות השוקולד

 

מצרכים: 

500 גרם גבינה לבנה5% 

250 גרם גבינת שמנת 

500 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם סוכר

35 גרם אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: שוקולד מריר מגורר

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר.
  • כאשר הקצפת יציבה מוסיפים את הפודינג.
  • מערבלים על מהירות נמוכה מאוד.
  • בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת עם גבינה לבנה.
  • מוסיפים את הגבינות לקצפת, מערבבים עם מרית בתנועות קיפול עדינות.
  • כשהתערובת אחידה מעבירים לכוסות זכוכית, פלסטיק או כל כוס מעוצבת אחרת. 
  • מפזריםמעל שברי שוקולד מריר איכותי.
  • מעברים למקרר לשלוש שעות עד שהמוסים יציבים לגמרי.
 
לחובבי שוקולד חלב
לחובבי שוקולד חלב צילום: מיטל סלומון

מוס שוקולד חלב ודבש

הדבש ממתיק את המוס ומקשה אותו מעט.

 

מצרכים:

150 גרם שוקולד חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף דבש

 

אופן הכנה:

  • על בן מארי (קערה מעל סירה עם מים רותחים) ממיסים את השוקולד ומוסיפים את הדבש.
  • בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצף עדין (לא נוקשה).
  • מוסיפים את הקצפת לשוקולד ומקפלים בעדינות.
  • כאשר התערובת אחידה יוצקים לכוסות ומעברים לקירור של 3 שעות לפחות.
  • ניתן לקשט בקצפת, ברס, שברי שוקולד או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
 
לא אוהבים בוטנים? החליפו בפקאנים
לא אוהבים בוטנים? החליפו בפקאנים צילום: מיטל סלומון

מוס שוקולד בלגי ואגוזים

מחית פרלינה ניתן למצוא בחנויות האפייה המתמחות.

 

מצרכים:

125 גרם מטבעות שוקולד מריר

350 מ"ל שמנת מתוקה

60 גרם מחית פרלינה

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לקערה את מטבעות השוקולד ומוסיפים את מחית הפרלינה.
  • מרתיחים 125 מ"ל שמנת מתוקה.
  • כשמגיעים לסף רתיחה שופכים על השוקולד ומערבבים למסה אחידה.
  • מניחים בצד לקירור.
  • מקציפים את  השמנת שנותרה לקצפת רכה.
  • בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השוקולד והקצפת, מעבירים לכוסות ומניחים לקירור של שעה לפחות.
  • לפני ההגשה מקשטים בבוטנים מסוכרים.
 
 
מוס שוקולד לבן ומנגו
מוס שוקולד לבן ומנגו צילום: מיטל סלומון

מוס שוקולד לבן ומנגו

ניגוד הצבעים והטעמים יוצר קינוח מיוחד ומרשים.

 

מצרכים: 

150 גרם שוקולד לבן

500 גרם שמנת מתוקה

5 גרם ג'לטין

25 מ"ל מים (בערך כף וחצי)

1/2 מנגו חתוך לקוביות

 

אופן הכנה:

  • מחממים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד סף רתיחה. שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד להמסה מלאה ואחידה.
  • משרים במעט מים את הג'לטין ומחממים במיקרו כ-5 שניות. כשהג'לטין נמס שופכים לתערובת השוקולד ומקררים לפחות חצי שעה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה שנותרה לקצף עדין ומקפלים פנימה את השוקולד.
  • מסדרים בתחתית כוס את ריבועי המנגו ושופכים עליהם את מוס השוקולד. מעבירים לקירור להתייצב.
  • להגשה ניתן לפזר מעל קוביות מנגו או למעוך למחית.

 

המתכונים באדיבות "טל ושני", בית קפה שכונתי ומקסים בפינת הרחובות ארלוזרוב - דיזינגוף המגיש ארוחות בוקר, מאפים, סלטים ומתוקים המוכנים בידי שף-קונדיטור טל יעקב.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת לימון בחושה

בראוניז שוקולד וחלבה

10 דברים שאפשר לעשות עם תותים

עוגת שוקולד עם ענני קצפת

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.