אחרי המבול • מתכון למרק פטריות עשיר

הדפס
 
הופך את הארוחה לחגיגה
הופך את הארוחה לחגיגה צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:48 30/01/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

אחרי הרבה ניסיונות, עידן אדלר רייס מצאה את המתכון המנצח למרק פטריות עשיר שיחמם וישמח בימים סגריריים

 

אני נהנית לאכול מרקים באופן קבוע ולא משנה לי אם זה חורף או קיץ (זה אפילו בריא על פי הרפואה הסינית). לכן, מרק פטריות עשיר, סמיך ואיכותי עובד אצלי תמיד. הוא פשוט טעים בכל מצב ובכל שעה. הוא הופך כל ערב חולין קר וחורפי לערב מיוחד וחגיגי ואת הארוחה בה הוא מוגש למרשימה, משובחת וטעימה כל כך (אפילו כשאני מחממת אותו במיקרוגל יומיים אחרי ההכנה).

  

ניסיתי הרבה מתכונים ולדעתי המתכון שלהלן מנצח ועובד נפלא כארוחת ערב ביום סגרירי או כמובן כמנת פתיחה לארוחה חגיגית כשבא לי להרשים את האורחים. אז כשאני מתגעגעת לאטרקציות וזקוקה לאוכל מנחם שירגש אותי, אין כמו מרק פטריות שגורם לי המון נחת ושמחה. רצוי לערבב מספר סוגים של פטריות טריות אבל גם אם משתמשים רק בחלק מהם המרק יוצא יופי.

 

 
חשוב להשתמש בפטריות טריות וכדאי לערבב כמה סוגים
חשוב להשתמש בפטריות טריות וכדאי לערבב כמה סוגים צילום : עידן אדלר רייס
 

מתכון למרק פטריות עשיר, סמיך ומשמח

 

מצרכים ל-6 מנות:

2 סלסילות פטריות חתוכות (כגון: שיטאקי, שמפיניון, פורטבלו, פטריות יער)

בצל בגודל בינוני, קצוץ

2 שיני שום קצוצות

שורש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים

עלים משני גבעולי טימין (אפשר גם רבע כפית טימין יבש)

עלים משני גבעולי אורגנו (אפשר גם רבע כפית אורגנו יבש)

2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות

כ-4 כוסות ציר ירקות

חבילת ערמונים בוואקום (לא חובה)

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

כף קמח

 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל עד להזהבה יפה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומערבבים היטב. מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות.
  • מוסיפים פטריות ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות. ברגע שכל הנוזלים ניגרים מהפטריות מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לערבב עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים תפוחי אדמה ושורש סלרי וממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות. מוסיפים ערמונים ומערבבים.
  • מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים ציר ירקות רק עד לכיסוי חומרי הגלם בסיר. חשוב לא "להטביע" את הירקות בציר כדי שהמרק יצא סמיך ועשיר.
  • מוסיפים את עשבי התיבול (טימין ואורגנו). 
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה (עד לריכוך תפוחי האדמה).
  • מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת המרקם שאוהבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה.

 

הצעות הגשה וגיוונים (אפשר להוסיף רק חלק או לערבב כמה הצעות יחד):

  • להוסיף פטרוזיליה או עירית קצוצה למרק אחרי הטחינה.
  • להוסיף כף יוגורט כבשים או קרם פרש בהגשה.
  • להוסיף ממרח פטריות כמהין או לטפטף מעט שמן כמהין - ניתן להשיג במעדניות מתמחות.
  • לגרר פרמז'ן מעל המנה המוכנה.
  • להחליף חצי כוס מציר הירקות ביין לבן.
  • להחליף כוס מציר הירקות בחלב עזים.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

מחפשים עוד מנות טעימות? נסו את אלו:

מרק אפונה חורפי

גרנולה ביתית בשלוש דרכים

תבשיל נקניקיות וגרגרי חומוס

פטוצ'יני ברוטב שמנת עם סלמון

לזניית גבינות ואנטיפסטי

מרק כתום חורפי

פטה כבד עם טימין

ספגטי ברוטב עגבניות ושמנת

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.