מתכון לרוטב סלק ומרווה

 
שילוב נהדר של טעמים
שילוב נהדר של טעמים צילום: אריאל עפרון
 
עודכן 09:06 30/01/2012
אורן גולדווסר

מרכיבים פשוטים וטעם נהדר - רוטב מהיר עם צבע משגע של סלק טרי ומרווה. מומלץ להגיש מעל רביולי או כל פסטה שאוהבים. שלב אחרי שלב בתמונות

 
 
 
 
 

4 מנות

 

מצרכים:

500 גרם רביולי גבינה שאוהבים (מומלץ רביולי גבינת עיזים מבית פיורי)

50 גרם חמאה + 20 גרם חמאה

שן שום קצוצה

סלק בגודל בינוני, קלוף

8 עלי מרווה

מלח ופלפל לפי הטעם

גבינת פרמזן להגשה

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הסלק לקוביות קטנות.
  • מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים (זמן בישול: 4 דקות) ובינתיים מכינים את הרוטב.
  • מחממים במחבת רחבה על להבה גבוהה 20 גרם חמאה עם השום והסלק ומטגנים 1-2 דקות (שימו לב שהשום לא נשרף).
  • מוסיפים למחבת 1/2 כוס ממי בישול הפסטה, מלח פלפל, את עלי המרווה ו-50 גרם חמאה.
  • מסננים את הרביולי ומוסיפים לרוטב, עוטפים את הרביולי ברוטב ונותנים לו להסמיך בתוך המחבת.
  • מסדרים בצלחות ומגרדים פרמזן מלמעלה.

 

 
כרמל ריזלינג כרם קאיומי 2010
כרמל ריזלינג כרם קאיומי 2010 צילום: יח"צ

המלצת יין לצד המנה:

כרמל ריזלינג כרם קאיומי 2010 - יין לבן חצי יבש, הופק מ-100% ענבי יוהנסברג ריזלינג מכרם קאיומי בגובה של כ-750 מטר מעל פני הים. היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של פריחת הדרים, תפוח עץ ירוק וליים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.

 

>> לרכישת יינות מרתף היין 

 

המתכון באדיבות שף אורן גולדווסר ל'פיורי', בר פסטה טרייה - שוק הנמל ת"א.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

חדשות היין חודש ינואר

טיול יין בבורגון - צרפת

מתכוננים לתערוכת winexpo

חמישה ברי יין מיוחדים

מתכון לפסטה בולונז

טעמים בעמקים - פסטיבל אוכל בצפון

על יין האמרונה 

מתכון למרק בצל

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.