מתכון לעוגת לימון בחושה

 
קשה להסתפק רק בפרוסה אחת
קשה להסתפק רק בפרוסה אחת צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:07 30/01/2012

הכי כיף לאכול אותה מיד כשהיא יוצאת מהתנור - רכה, חמימה ומדיפה ריח של לימונים. ליטל לבל-אלפנדרי בוחשת לכם עוגה מדהימה לצד התה של הבוקר

 
 
 
 
 

בימים חורפיים כשכל מה שמתחשק זה להישאר בבית, אין מתאימה יותר מעוגה בחושה.

 

עוגת הלימון היא פשוטה וקלה להכנה, טעימה ועסיסית בעלת טעם לימוני עשיר שכיף לאכול מיד עם צאתה מהתנור או להקפיא ולהפשיר שהאורחים כבר בדלת.

 

מומלץ להוסיף את הציפוי מעל - הוא מוסיף מרקם שמתפצפץ בפה, מקשט את העוגה והופך אותה למרשימה ובעיקר מאוד טעימה.

 

עוגת לימון בחושה

תבנית אינגליש קייק


מצרכים לעוגה:

150 גרם חמאה בטמפ' החדר
160 גרם (כוס ושליש) אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד (גדול)
מיץ מלימון אחד (גדול)
2 ביצים, גודל L
170 גרם (כוס ורבע) קמח
5 גרם אבקת אפייה
100 גרם שמנת חמוצה
30 גרם (שליש כוס) שקדים מולבנים פרוסים

 

לציפוי (לא חובה):
40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
מיץ מחצי לימון

  

אופן הכנה:

  • מכינים את העוגה - מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים מעט (בחמאה) ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
  • בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה מניחים חמאה וסוכר ומקציפים לתערובת אוורירית ותפוחה.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה.
  • מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה.
  • מנפים יחד את הקמח, ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הביצים לפי הסדר הבא - 1/3 מתערובת הקמח, מיץ וגרידת לימון, 1/3 מתערובת הקמח, שמנת חמוצה ומסיימים ב-1/3 האחרון של תערובת הקמח.
  • שופכים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת והמקומחת ומפזרים שקדים מולבנים. אופים בתנור שחומם מראש 40-45 דקות, עד השחמה קלה.
  • מכינים את הציפוי (לא חובה) - מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון עד לקבלת הסמיכות הרצויה בה ניתן יהיה לזלף את הקישוט על העוגה. לאחר שמגיעים למרקם הרצוי מעבירים את הציפוי לשק זילוף עם צנתר חלק קטן מאוד ומזלפים בחופשיות על העוגה. אם אין צנתר קטן ניתן לזלף את הציפוי בעזרת כפית.
  • שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע או מקפיאים ומפשירים שמגיעים האורחים.

 

 
ציפוי לימוני - לא רק קישוט
ציפוי לימוני - לא רק קישוט צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.