מתכון לעגבניות צלויות במילוי בורגול

 
עגבניות צלויות במילוי בורגול ורוטב טחינת יוגורט
עגבניות צלויות במילוי בורגול ורוטב טחינת יוגורט צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 15:47 30/01/2012

תוספת מרשימה לצד הבשר או ארוחת צהריים קלילה - עגבניות במילוי בורגול עם רוטב טחינה ויוגורט

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 עגבניות גדולות

1 ו-1/2 כוסות בורגול גס

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

2 ענפי זעתר טריים (רק העלים)

2 שיני שום כתושות

1 בצל גדול סגול קצוץ ומטוגן במעט שמן זית

מלח

פלפל

3 כפות שמן זית

 

מצרכים לטחינת יוגורט:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס יוגורט עיזים

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית כמון

מלח

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את הבורגול במים קרים ומשרים למשך 30 דקות במים.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד במקביל מערבבים את הטחינת יוגורט.
  • קולפים את העגבניות ומרוקנים אותן (כמו כוס) ומוסיפים את תוכן העגבניות לבורגול.
  • ממלאים את העגבניות וצולים בגריל כ-15 דקות (עד להשחמה).
  • מוצאים את העגבניות ומגישים עם הטחינה ומעט בצל ירוק קצוץ.  

 

רוצים לראות איך אבי ביטון מכין את המנה? צפו בתכנית המלאה

 

 
עוד כתבות במדור עמוד הבית עם השף אבי ביטון - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.