המלצה: תוצרת בית - מבשלים (לא רק) לילדים

 
אמא גאה לאיתי (10) ואלה (5.5)
אמא גאה לאיתי (10) ואלה (5.5) צילום: דניה ויינר. מתוך הספר ארוחת ילדים
 
עודכן 08:51 02/02/2012

תמונות מגרות שהופכות את האוכל ליצירת אמנות מפתה, מתכונים שעושים כבוד לחומרי גלם והמון השראה לרוץ למטבח ולבשל. הכירו את מיכל וקסמן, מחברת ספרי הבישול טעמים ראשונים וארוחות ילדים וזו שתגרום לכם להעריך מחדש את הפשטות לצד האיכות. וגם: 2 מתכונים שמשלבים בין הגזר והסלק

 
 
 
 
 

אחרי הפסקה ארוכה (מדי) המדור טעים ברשת חוזר. לכבוד החזרה המיוחדת החלטתי להביא לכם בלוג שהוא לא פחות מגן עדן קולינרי.

 

תוצרת בית נכנס אלי לרשימת המועדפים כבר לפני כמה חודשים כשמישהי מהמערכת הגיעה ועם עיניים בורקות אמרה "את חייבת לראות את הבלוג הזה". אז נכון, אני שומעת את זה כמעט כל יום אבל משהו בהתלהבות שלה הצליח להדביק גם אותי (זה הזמן לעשות לבלוג לייק גם בפייסבוק).

 

הצצה קטנה לתוך הבלוג הזכירה לי כבר ברגע הראשון כמה אוכל הוא צבעוני, סקסי ומגרה. משהו שאנחנו נוטים לשכוח כשכל מה שעומד לנגד עינינו זה חצי שעה ורעב אחד גדול.

 

התמונות המדהימות שנשזרו לצד הטקסט החזירו את הכבוד לחומרי הגלם שברוב המקרים נותרו במערומיהם אך קיבלו אריזה חדשה שהפכה את המנה ליצירת אמנות מנימליסטית. כאלה היו הסלט עגבניות עם אספרגוס ובורגול ופסטה עם עגבניות צלויות, תרד וריקוטה. קצת  נדוש אמנם, אבל הפשטות במקרה הזה לגמרי מנצחת. הרי בנינו, המיץ שהעגבניות מגירות ביחד עם נוזל התרד ושמן זית הם הרוטב הכי מוצלח שתוכלו לדמיין.

 

 
נוזלי הירקות טעימים הרבה יותר מכל רוטב עם אינספור מצרכים
נוזלי הירקות טעימים הרבה יותר מכל רוטב עם אינספור מצרכים צילום : מיכל וקסמן. מתוך הבלוג
 

מהשוק למטבח
אז אחרי ההקדמה, הגיע הזמן שתכירו את מיכל וקסמן, הקוסמת מאחורי תוצרת בית. וקסמן היא מחברת ספרי בישול ששמים דגש על אוכל לילדים (טעמים ראשונים וארוחת ילדים) וזו שהחזירה לי את הרצון העז לקפוץ לשוק ומשם למטבח. מי מבינכם שעשה קפיצת ראש אל תוך ההורות, בוודאי מכיר את ספריה שהפכו לרבי מכר.

 
צובעים באדום את החורף האפרורי
צובעים באדום את החורף האפרורי צילום: מיכל וקסמן. מתוך הבלוג

המומלצים
לפני שבועיים, כשהתקבלה ההחלטה לספר לכם על הבלוג הזה, מצאתי את עצמי משוטטת בו בלי הפסקה כדי לבחור על איזה פוסטים להמליץ ואיזה מתכונים שווה להכין בבית. אחרי 4 שעות שנראו כמו מקסימום 10 דקות, גיליתי עמוד וורד עם מלא לינקים והערות קטנות. "לא לפספס את הפוסט המקסים על התותים", "לקנות מחר לימונים כדי לכבוש" ועוד אי אלו תזכורות.

 

בסוף, ובקושי רב, תומצתו כל ההמלצות האלה ל-3. אתם כמובן יותר ממוזמנים לטייל גם בין שאר הפוסטים (ולהכין את המנות בבית) ובכלל, ההמלצה הגדולה היא קודם כל להכניס את הבלוג למועדפים. אז הנה טעימה קטנה:

  • 1. כרטיס אדום לשפעת או: תותים, תותים ועוד קצת תותים. ה-פוסט לחובבי הפרי האדום.
  • 2. מפגש פסגה ודים סאם ביתי. עזבו את העובדה שהמתכון לדים סאם פשוט מנצח (בילה אצלי כבר פעמיים במטבח הביתי) חכו שתראו איך נראה מפגש שכל כולו אהבה לאוכל.
  • 3. לכבוש לימון ולנוח. במיוחד בימים קרים כאלה, כשהלימון מככב בכל מקום, כדאי לאמץ את המתכון של וקסמן ללימונים כבושים ולהכין מהם סנדביץ' תוניסאי משודרג.
 
 
כובשים לימונים ומכינים מהם סנדביץ' משודרג
כובשים לימונים ומכינים מהם סנדביץ' משודרג צילום: מיכל וקסמן. מתוך הבלוג

אל תפספסו

בנוסף לאוסף המתכונים הגדול וקסמן מייעצת גם בנושאי תזונה והרגלי אכילה של ילדים. כאן תוכלו למצוא מאמרים על מעבר מחלב למוצקים, הפרעות אכילה בילדות ועוד טקסטים מעניינים ומחכימים.

 

אז איך התחיל הבלוג, מה וקסמן לעולם לא תאכל ואיזה פוסט הכי פופולרי בבלוג שלה? הכל לפניכם:

 

נעים להכיר

אני מיכל. נשואה לשי. אמא גאה לאיתי (10) ואלה (5.5). מחברת ספרי אוכל, בישול והדרכה לתינוקות (טעמים ראשונים), ילדים ומשפחות (ארוחת ילדים). כל החיים ביליתי בבישול ובכתיבה ואחרי שנים בקריירות אינטנסיביות בעיתונות ובהייטק מצאתי דרך להפוך את השניים לעיסוק מקצועי שפרנסה בצידו. עוד על מיכל כאן

 

איך התחיל הבלוג

עם שני רבי מכר על המדף (טעמים ראשונים וארוחת ילדים) חשבתי שהגיע הזמן שאהיה קיימת גם ברשת. בלוג נראה לי יותר נחמד מסתם אתר. די מהר הוא השתלט על חיי והפך מאמצעי למטרה. חוץ מלבשל ולכתוב, שזה ממילא שני הדברים האהובים עלי ומה שאני עושה רוב הזמן, התחלתי גם לצלם: עוד דרך יצירתית ומספקת להתעסק באוכל. הבלוג באוויר קצת יותר משנה עם לא מעט אנשים שכנראה שמחים לקרוא אותו וכל עוד הם שם אני כמובן שמחה מצידי לכתוב אותו. כמו שאומרים אצלנו: בקרוב הספר.

 

מה הסטייה הקולינרית שלך?

שמן זית, קיפודי ים, אויסטרים, אנשובי ודגים מלוחים. מוח עצם וקרם פרש. בעצם גם תאנים. רשימה חלקית.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לך אף פעם?

פסטה ברוטב עגבניות חריף עם הרבה פרמזן ולחם עם חמאה. אין דבר יותר מגרה ומעורר תיאבון בעיני מריח של לחם טרי.

 

מה לעולם לא תאכלי?

ביצים חיות ורגל קרושה.

 

איזה פוסט עשה הכי הרבה כניסות?

הפוסט לחנוכה על הבריקים: בצק של סיגרים מטוגן ובתוכו ביצה, בצל ירוק ופטרוזיליה. קראתי לו "איך אומרים חנוכה בתוניסאית" כי הבריק, כמו הרבה מאכלים אחרים שאני אוהבת, מקורו במטבח התוניסאי של עליזה, אמא של שי בעלי: בשלנית מופלאה בעלת ידי זהב. אוכל עדתי הוא בכלל דבר שמעורר הרבה עניין  וגם הרבה ויכוחים: מה שייך לאיזו עדה, של מי יותר טעים ואמא של מי מבשלת הכי טוב. בסוף אוכל זה חיבור של משפחה, מסורת, תרבות וזכרונות וכל אלה מלווים בהרבה אמוציות.

 

 
הפוסט הפופולרי ביותר - בצק סיגרים מטוגן עם ביצה בפנים
הפוסט הפופולרי ביותר - בצק סיגרים מטוגן עם ביצה בפנים צילום : מיכל וקסמן. מתוך הבלוג
 

המסעדה האהובה עליך?

  • צפון אברקסס של אייל שני בתל אביב. מינימליסטי, טעים ומשמח. תמיד חוזרת עם השראה למשהו שחייבת לשחזר במטבח שלי.
  • The Eagle (רחוב פארינגדון 159) השכונתית שלנו מימי לונדון. הלוק והקונספט, הפורטוגזים החתיכים על הפס, הגינס הקפואה מהברז והאוכל הפשוט והיצירתי שמשלב בהצלחה לא טריוויאלית ים תיכוניות עם אירופאיות.
  • אל מורו ברומא. המוצרלה הדומעת, שמן הזית האלוהי, הפורצ'יני הצלויות בסתיו, הפסטה הביתית ובעצם הכל. איטליה בפשטותה ובמיטבה.

 

בלוג אוכל אחר שתרצי להמליץ עליו?

Taste of Beirut של בחורה לבנונית שחיה ומבשלת בארה"ב ועוסקת בלימוד ושימור מסורת האוכל הלבנוני מבית סבתה. מאוד מגוון ומעניין. הצצה לעולם קרוב-רחוק.

 

אחרי שהכרתם את הבלוג המקסים ואת זו שעומדת מאחוריו. הגיע הזמן לתת את הבמה למיכל וקסמן שמפנקת אתכם ב-2 מתכוני חורף מעולים:

 

עולם תחתון

הנסיכה חולה. אחרי שנים של דלקות ריאות והפרעות נשימתיות מכל סוג - סתם צינון עם חום, גם כזה שנמשך ארבעה ימים ארוכים, נראה כמו מחלה-לייט. היא מכורבלת על הספה עם הסרט של הדרדסים, צורכת הרבה ויטמין סי בצורת קלמנטינות, תפוזים וגזרים בשלל צבעים ומטפלת באוסף חיות המחמד הבובתיות שלה, שגם הן כמובן חולות איתה בסולידריות גמורה.

 

ואני בין המטבח למחשב ובחזרה, מנצלת כל רגע פנוי למימושו של התקף בישולי נדיר אפילו במחוזותי. בעודי מקלפת לחולה גזר סגול מוצק וחתיכי במיוחד ומשילה קליפה סמוקה מעל תפוז דם בצבע יין וריח של ילדות, ממלא אותי צורך עז לשדך אותם עם עוד חברים מהמעמקים ולטמון בתנור לצלייה מהירה ואולי בעצם לחתוך לסלט פריך ורענן, ואולי גם וגם.

 

 
גם גזרים כתומים יעשו את העבודה, ובלבד שיהיו צעירים וטריים מאוד.
גם גזרים כתומים יעשו את העבודה, ובלבד שיהיו צעירים וטריים מאוד. צילום : מתוך הבלוג
 
צולים עד שהירקות מקורמלים
צולים עד שהירקות מקורמלים צילום: מיכל וקסמן. מתוך הבלוג

גזרים וסלקים צלויים

גזר וסלק, אחים מהמעמקים. יפים, חטובים, צבעוניים ונגיסים. מזכירים לנו שגם בעיצומו של החורף, בין רגבי האדמה החומים והלחים, מתנהלת לה מסיבה ססגונית רבת טעמים. רחוק מהעין הם טמונים באדמה, שותים לרוויה מגשמי הברכה של השנה שניבאו לה יבשושיות, מתעבים וצוברים מתיקות, שצריבת תנור וחיזוק של סוכרים טבעיים אחרים תהפוך אותה לקרמל מבריק ומגרה. אם לא מצאתם גזרים צבעוניים גם כתומים בלבד יעשו את העבודה, ובלבד שיהיו צעירים וטריים מאוד.

 

מצרכים:

6-8 גזרים כתומים קטנים, צרים וצעירים

6-8 גזרים סגולים קטנים, צרים וצעירים

4 סלקים קטנים וצעירים, רצוי מהסוג המאורך

1 כפית מייפל אמיתי

מיץ מ-1/2 תפוז

2 כפות שמן זית

קורט מלח

שמנת חמוצה להגשה (עדיף שמנת של פעם)

 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • מקלפים את הגזרים והסלקים וחוצים אותם לאורכם. אם הם לא ממש דקים אפשר לחתוך כל חצי לשניים לאורכו.
  • בקערה גדולה מערבבים את הירקות החתוכים עם כל שאר החומרים, כך שהם מכוסים באופן אחיד. מפזרים בתבנית וצולים 15 דקות או עד שהירקות מקורמלים, מבריקים ורכים אבל לא סמרטוטיים. מגישים עם כף נדיבה של שמנת חמוצה לטבילה.

 

 
מגישים עם שמנת חמוצה
מגישים עם שמנת חמוצה צילום : מיכל וקסמן. מתוך הבלוג
 
צבע משגע וטעם נהדר
צבע משגע וטעם נהדר צילום: מיכל וקסמן. מתוך הבלוג

סלט חי של גזרים, סלקים ותפוזי דם

צבע, טעם, פריכות ועסיסיות. שילוב של מתוק-מלוח-חמוץ. החומרים מהם עשוי סלט טוב. גזר, סלק ותפוזי דם: הרמוניה של צבעים, מרקמים ומתיקויות. קצת ירוק של פטרוזליה רעננה (אני הוספתי גם עלי שומר מהגינה) ופירורי פטה קרירה, לחם טוב ליד ויש לכם ארוחה קלה ומשמחת או תוספת למנה עיקרית כבדה וחורפית. תורידו את הפטרוזילה וגם ילדים ישמחו להושיט מזלג לצלחת.

 

מצרכים:

2 גזרים סגולים מקולפים

2 גזרים כתומים מקולפים

2 סלקים ארוכים וצרים מקולפים

1 תפוז דם (אם אין אפשר גם רגיל)

חופן עלי פטרוזיליה שלמים, ללא גבעולים

גבינת פטה מפוררת להגשה

 

לרוטב:

1 כף מיץ לימון

1 כף מיץ מתפוז טרי

2 כפות שמן זית

1/2 שן שום קצוצה או כתושה

קורט מלח

 

אופן הכנה:

  • בעזרת קולפן ירקות חותכים את הגזרים והסלקים לסרטים ארוכים ודקים. מי שמעדיף, אפשר גם מקלות דקיקים.
  • בעזרת סכין חדה מסירים את קליפת התפוז, כולל החלק הלבן, כך שנשאר כדור שכולו פרי צבעוני. פורסים אותו לפרוסות דקות.
  • בקערה גדולה מערבבים את הירקות והתפוזים עם עלי הפטרוזיליה וחומרי הרוטב, לא כולל גבינת הפטה. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים כדי שהירקות והתפוזים לא יישברו או יימעכו. מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים פטה ומגישים מיד כדי שהירקות לא יבלו.

 

 
מערבבים את הירקות והתפוזים עם הפטרוזיליה
מערבבים את הירקות והתפוזים עם הפטרוזיליה צילום : מיכל וקסמן. מתוך הבלוג
 
מפוררים פטה ומגישים מיד
מפוררים פטה ומגישים מיד צילום : מיכל וקסמן. מתוך הבלוג
 

פספסתם את ההמלצות הקודמות שלנו? 

מדבר מהבטן - עמית אהרנסון

מה יש לאכול - טל סורסקי

פשוט מבשל פשוט - יובל שחורי

בייגלה - אוכל אנשים והרבה אהבה

Room for Dessert - עולם הקינוחים של מירי

מתכוניישן - לבשל, לצלם, לאכול ולספר

GourmeTel-Aviv - צחי ורוני מבשלים

מתוקים שלי - שירלי נמש

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 
עוד כתבות במדור טעים ברשת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.