מלאות כל טוב • עוגות בחושות לט"ו בשבט

 
עוגת פרג ואגוזים
עוגת פרג ואגוזים צילום: שירן כרמל
 
עודכן 02:55 02/02/2012
תומר כבירי

ט"ו בשבט כבר אוטוטו כאן ואין דרך טובה יותר לקבל אותו מאשר עם עוגות טעימות ומתוקות. 3 מתכונים לעוגת תפוחים, עוגת פירות יבשים ועוגת פרג ואגוזים

 
 
 
 
 

מתכון לעוגת פרג לימונית

3 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

3 כוסות סוכר לבן

כוס  סוכר חום

10 ביצים

כוס ועוד 2 כפות קמח לבן

כף גדושה אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

85 גרם אגוזי לוז

500 גרם חמאה רכה

3 כוסות פרג טחון

150 גרם פתי בר מפורר

גרידה מגוררת דק מ-3 לימונים

 

אופן הכנה:

  • מרככים את החמאה בעזרת וו גיטרה, מוסיפים את הסוכרים ומערבלים על לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מפרידים את הביצים ומוסיפים פנימה את החלמונים בהדרגה.
  • מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים למיקסר.
  • מערבבים פנימה את שאר המרכיבים, פרט לחלבונים.
  • מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומקפלים אותו עם התערובת הראשונה.
  • ממלאים תבנית אינגליש קייק עד ל 3/4 גובה ואופים בחום 170 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה לחלוטין (בודקים עם קיסם).

 

 
עוגת פירות יבשים
עוגת פירות יבשים צילום : שירן כרמל
 

מתכון לעוגת פירות יבשים

3 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

כוס וחצי שמן אורז

כוס וחצי סוכר לבן

כוס וחצי סוכר חום

7 ביצים

2 כוסות פחות 2 כפות קמח לבן

כוס גרם קמח מלא

8 גרם אבקת אפייה

כף גדושה גרם סודה לשתייה

מעט אגוז מוסקט טחון

כף ג'ינג'ר טחון

3-4 (600 גרם) גזרים, מגורדים

50 גרם צימוקים לבנים/כהים

100 גרם אגוזי מלך

60 גרם משמש מיובש

50 גרם תמרים יבשים

50 גרם שזיף מיובש

80 גרם בוטנים

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצים עם הסוכרים לקצף יציב.
  • מערבבים את הקמח הלבן עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה ושאר התבלינים.
  • מערבבים את הקמח המלא עם הפירות היבשים.
  • מוסיפים את השמן לקציפת הביצים בזרם דק, בהדרגה.
  • מוסיפים פנימה את תערובות הקמחים ומערבבים.
  • מוסיפים פנימה את הגזר ומערבבים.
  • ממלאים תבניות אינגליש קייק עד ל 3/4 גובה ואופים בחום 170 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה לחלוטין (בודקים עם קיסם).

 

 
עוגת תפוחים
עוגת תפוחים צילום : שירן כרמל
 

מתכון לעוגת תפוחים וקינמון

3 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

2 כוסות שמן צמחי (מומלץ שמן אורז)

3 כוסות סוכר חום

7 ביצים

1/2 2 כוסות קמח

כף שטוחה אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

כף קינמון טחון

קילו תפוח עץ ירוק

 

אופן הכנה:

  • מגררים את התפוחים (בלי הליבה והגרעינים)
  • מקציפים את הביצים והסוכר החום לקצף יציב.
  • מוסיפים פנימה את השמן בזרם דק, בהדרגה.
  • מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והסודה לשתייה.
  • מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר ומערבבים.
  • מוסיפים את תפוחי העץ המגורדים ומערבבים.
  • ממלאים תבנית אינגליש קייק עד ל 3/4 גובה ואופים בחום 165 מעלות כ-40 דקות.

 

המתכונים באדיבות שף תומר כבירי, מנהל מגמת פטיסרי בבישולים, בית הספר הגבוה לבישול.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת טופי אנגלית

למכורים: שלושה מתכוני נוטלה

עוגת דלעת ותפוחים

עוגת גבינה אפויה בצ'יק

מאפינס גבינה לבנה וקינמון

צ'ורוס - סופגניות ספרדיות

עוגת קוקוס

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.