מתכון לגראטן בצל

 
10 דקות אפייה וזה שלכם
10 דקות אפייה וזה שלכם צילום: דן פרץ. סגנון: עמית פרבר
 
עודכן 00:27 05/02/2012

הבצל מקבל טיפול ראשוני במחבת ובהמשך מתבשל בתוך שמנת מתובלת ביין. התוכן - קרם בצל קטיפתי עם מעטה חיצוני פריך ושחום. מגישים כתוספת למנה עיקרית

 
 
 
 
 

חומרים ל-4 מנות:

2 בצלים גדולים פרוסים דק

1 כפית עלי תימין

2 כפות חמאה

2 כפות קמח

מלח ופלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט מגורר טרי

1/4 כוס יין לבן

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס גבינת גרוייר, אמנטל או פרמזן מגוררת

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מחממים מחבת ומאדים בצל ותימין בחמאה 4-3 דקות להזהבה קלה.
  • מוסיפים קמח, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים. כשמתחילים להיווצר פירורים, מוסיפים יין ושמנת ומבשלים דקה-שתיים להסמכה. מורידים מהכיריים.
  • מחלקים בין 4 כלי חרס או קרמיקה אישיים ומפזרים גבינה.
  • אופים 10 דקות להשחמה.
  • גיוון: מוסיפים גם גבינה כחולה.

 

אל תפספסו:

10 דברים שאפשר לעשות עם טחינה גולמית

10 דברים שאפשר לעשות עם חצילים אפויים

לוקיישן, לוקשיין ושוב לוקיישן

כוסברה ותורת הגנום

אלוהים נמצא בפרטים • טיפים באפייה

עוף צלוי עם לימונים

 

לרכישת גליון פברואר הכנסו >>

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.