מתכון לעוגת פירות מיובשים

 
לא רק בט"ו בשבט
לא רק בט"ו בשבט צילום: קדם צלמים
 
עודכן 08:14 05/02/2012

עוגה מנוקדת במשמשים, צימוקים, שקדים ואגוזים שאחרי פריסתה הופכת לעוגיות דקיקות שנהדר לטבול בתה של הבוקר

 
 
 
 
 

מצרכים: 

300 גרם תערובת אגוזים ושקדים קלויים

300 גרם תערובת צימוקים ומשמשים מיובשים

2 ביצים

2/3 כוס (100 גרם) קמח

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס (125 גרם) סוכר

1 כף תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר, במהירות איטית.
  • מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן בניחוח חמאה.
  • משטחים את התערובת בתבנית. נוח להיעזר באצבעות רטובות או בגב כף רטובה.
  • אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מצננים ומוציאים מהתבנית.
  • פורסים את העוגה לפרוסות דקות. עוטפים ברדיד אלומיניום.
  • כדי להפוך את הפרוסות לפריכות יותר, ניתן להניח אותן על תבנית אפייה ולייבש כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 150 מעלות. אוספים את הפרוסות בצורה מסודרת ועוטפים ברדיד אלומיניום.
  • ניתן לשמור זמן ממושך במקפיא או במקרר.

 

טיפ:

  • פירות מיובשים שומרים שעה במקפיא כדי להקל על החיתוך.
  • אפשר לקצוץ במעבד מזון, בפולסים.
  • אם הפירות נדבקים אחד לשני מוסיפים כף אבקת סוכר וממשיכים לקצוץ.
  • אפשר לקצוץ את הפירות במספרי מטבח, טבולים במים חמים או באבקת סוכר.
  • פירות מיובשים שהתקשו מרככים במים רותחים. שמים אותם בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים וממתינים רבע שעה. מסננים ומניחים על מגבות נייר לייבוש.
  • לפני שמוסיפים פירות מיובשים לתערובת עוגה מערבבים אותם בקצות האצבעות עם חלק מהקמח, תוך הפרדתם, פעולה זו תבטיח פיזור אחיד בעוגה.

 

המתכון באדיבות אלינוער רבין, מתוך הספר עוגות ועוגיות בהוצאת קוראים.

 

מחפשים עוד מתכונים לט"ו בשבט? נסו את אלה:

עוגות בחושות עם פרג ופירות יבשים

אינגליש קייק עם פירות יבשים

סלט קוסקוס עם חמוציות ושקדים

כדורי תמרים והפתעות

 
עוד כתבות במדור ט"ו בשבט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.