חורף טעים • 5 המלצות לאירועים קולינריים

 
קייט מידלטון מנסה את מזלה בהנפת פנקייק
קייט מידלטון מנסה את מזלה בהנפת פנקייק צילום: רויטרס
 
עודכן 09:45 05/02/2012

חודש פברואר שנפתח עם רוחות עזות וטמפרטורות נמוכות, גורם למסעדות להשיק תפריטי חורף מיוחדים ועסקיות שוות במיוחד. וגם: תערוכת חידושים חקלאיים שתציג לכם תותים ביתיים עם פרחים ורודים ויום הפנקייק הבינלאומי שמתקיים בסוף החודש באנגליה

 
 
 
 
 

חודש פברואר הוא אחד החודשים הקרים והגשומים ביותר, לכן מובן איפוא מדוע ברוב המסעדות תגלו תפריטים חדשים ששמים דגש על מרקים, קדירות או מנות עם חומרי גלם עונתיים שמתאימים לחורף.

 

במסעדת טאפאס בנמל, השף בר אהרוני יצר מנות ששמות דגש על הדגה המקומית, במסעדת כרמלה בנחלה, השף דניאל זך הכין מנות בבישול איטי כמו השוקרוט, תבשיל עגל צלוי ופילה דג בחמאת לימונים שנמצאים עכשיו בשיאם ומסעדת רגב בהיכל עושה כבוד לעונת החורף ומשיקה ארוחה שכולה מחווה למסיבת התה האנגלית.

 

לצד התפריטים החדשים מתקיימת החודש תערוכת אגרו משוב שם תוכלו לראות את התוצרת החקלאית ממנה מכינים השפים את המנות המיוחדות ולסיום, אם אתם בדרך לאנגליה, אל תפספסו את יום הפנקייק הבינלאומי שיתקיים בסוף החודש.

 

עושים שוק - תפריט חורף בכרמלה בנחלה

מסעדת כרמלה בנחלה משיקה בימים אלה את תפריט החורף החדש שלה. בלב התפריט, יצר השף והבעלים, דניאל זך, ארוחה עסקית זוגית במחיר של 128 ש"ח לסועד שתפתח עם מבחר מנות המוגשות למרכז השולחן ולאחריהן מנה אישית לבחירה. התפריט החדש מפגיש בין מנות הדגל המוכרות לבין מנות חורפיות, מחממות ועזות טעם, הנסמכות על מיטב ההשראה והתוצרת של שוק הכרמל הסמוך 

 

לפתיחה, יוגשו למרכז השולחן מבחר מנות: איקרה עם פלפלים אדומים שרופים בגריל עם בצל וצנונית, קלמארי על הפלנצ'ה צרוב עם מסבחה גרגירי חומוס וכרישה וקרפצ'יו פילה בקר עם פרמזן ברוטב בלסמי ושמן זית עם זיתים מרים. לאחריהם, יוכלו הסועדים לבחור מנה עיקרית מבין המנות הבאות: שוקרוט - נקניקיות ובשר מעושן מבושלים בבירה עם כרוב כבוש ושפצלה, פילה דג בחמאה לימונית עם ריזוטו ביין לבן וארטישוקים כבושים בשום ושמן, תבשיל עגל צלוי לאיטו בציר בקר, ירקות שורש וסילאן עם כרוב מאודה על נזיד עדשים חומות, מחבת מולים מהבילה עם עגבניות, שום וברנדי, שניצל וינאי מטוגן בשמאלץ עם פירה ובצל חרוך, פסטה שושנים במילוי ראגו טלה ורוטב עגבניות עם גבינת עיזים רכה, ריזוטו ביין לבן, פטריות פורצ'יני, ארטישוקים כבושים וכרוב מאודה בחמאה בניחוח כמהין.

 

הארוחה העסקית תוגש בימים ראשון-חמישי בין השעות 18:00-00:00, שישי ושבת בין השעות 12:00-16:00.

 

כרמלה בנחלה

רמב"ם 14 פינת רח' התבור 46, מדרחוב נחלת בנימין

03-5161417

 

 
שניצל וינאי עם פירה ובצל חרוך
שניצל וינאי עם פירה ובצל חרוך צילום : דניאל לילה
 

High Tea - רגב בהיכל

בזמן ששי רגב מבלה בבית האח הגדול, במסעדה שבבעלותו ממנפים את הפרסום ומשיקים מעין מסיבת תה בסגנון אנגלי. הארוחה, המוגשת בין השעות 15:00-18:00 אחר הצהריים עולה 80 ש"ח לזוג וכוללת מתקן מיוחד ובו קנקן תה זוגי שניתן למילוי חוזר ולידו צלחות עם כריכוני סלמון, נקניק וגבינה, עוגיות סקונס ומאפינס, מרמלדות וריבות במבחר טעמים מתוצרת ביתית, פטיפורים משובחים ופינוקי שוקולד.

 

על תפריט ה-High Tea כמו על כל תפריט "רגב בהיכל" אחראי השף יואב בר ולצידו שפית-קונדיטורית נאוה בן יקיר אשר אחראית על כל הקינוחים של המסעדה.

 

רגב בהיכל

תרס"ט 4, היכל התרבות ת"א

03-5289289

 

 
אירופה בלב תל אביב
אירופה בלב תל אביב צילום : יח"צ
 
 

חורף במסעדת טאפאס בשוק

מסעדת טאפאס בשוק (בתוך השוק המקורה של נמל תל אביב) חוגגת בימים אלה שנה ומשיקה תפריט שמתאים לעונה הקרה, עם חומרי גלם טריים, עונתיים ואיכותיים מהשוק בו שוכנת המסעדה. באופן טבעי רבות מהמנות הן עם דגש על דגים ופירות ים מאחר וזו שיא העונה לדגה המקומית ופירות הים הטריים.

 

שף המסעדה, ברק אהרוני, מפליא עם מנות כמו סלט שומר עם שקדים, זעתר יבש וגבינת מנצ'גו ספרדית (34 ש"ח), מולים עם פלפלים אדומים שרופים, צ'ילי חריף ואריסה (23 ש"ח), מרק עדשים שחורות וחיטה ירוקה עם כרישה ויין לבן (32 ש"ח) ועוד.

 

טאפאס בשוק

בכניסה לשוק האוכל המקורה- נמל ת"א

ב-ה 12:00-23:00| שישי 08:00-19:00 | שבת 08:00-23:00

03-7162757

 

לכל המנות המיוחדות שמוגשות בטאפאס בשוק

 

 
סלט שומר עם גבינת מנצ'גו
סלט שומר עם גבינת מנצ'גו צילום : מיכל רביבו
 

תערוכת Fresh AgroMashov

התערוכה הבינלאומית Fresh AgroMashov מתקימת בפעם ה-22 ברציפות (29.02-01.03) ומפגישה בין מגדלי תוצרת חקלאית טרייה לבין קניינים, סיטונאים ומשווקים מהארץ ומחו"ל. 

 

כלק מהתערוכה תמצאו את ביתן החדשנות שיציג זן תות שדה חדש בשם "פנינה ורודה", שמתקשט בפרחים ורדרדים ובעזרת טיפול נכון גם יניב פרי לכל המשפחה, זני בטטות צבעוניות: בטטת עם בשר לבן בטעם ערמונים עדין, בטטה סגולה רכה ועדינה לפירה, בטטה לבנה בטעם ניטרלי המתאימה כתוספת לעיקרית, בטטה אדומה המצטיינת בחיי מדף ארוכים ועוד חידושים מתחום החקלאות.

 

מתי ואיפה

29.02-01.03

גני התערוכה תל אביב

לפרטים והזמנת כרטיסים

 

 
תות הפנינה הורודה
תות הפנינה הורודה צילום : יח"צ
 

יום הפנקייק הבינלאומי 2012

כבר יותר מ-60 שנה שבחודש פברואר מתקיים יום הפנקייק שמפגיש בין הנשים של קנזס לאלה של אולניי באנגליה ומוציא לרחובות מאות צופים שבאים לראות את מירוץ הקפצת הפנקייק שמתרחש ברחובות העיר.

 

מסורת מירוץ הפנקייק התחילה באולניי כבר לפני יותר מ-500 שנה כשאישה שקעה בהכנת לביבות בבית ולפתע שמעה את פעמוני הכנסיה. מיד היא שמה על ראשה את הצעיף (חובה בכנסיה) ורצה כשמחבת הפנקייק עדיין בידה וסינר על צווארה. בשנים שלאחר מכן האירוע הזה הפך למעין מירוץ שבו השכנים מתחרים בינהם מי מגיע ראשון לאיש הפעמון ומקבל ממנו את "נשיקת השלום". הנשיקה זו, היא עדיין הפרס במירוצים.

 

גם כיום, חייבות המתחרות לשים על עצמן כיסוי ראש וסינר ולהתחיל את המירוף עם הפיכת הפנקייק באויר ושוב להקפיץ אותו בסיום כדי להוכיח שהפנקייק לא נפל באמצע הדרך.

 

פרט לתחרות הריצה, מתקיימים ביום הפנקייק (שהתרחב לאחרונה ל-4 ימים) גם תחרות בישול, תחרות אכילה, מופע כשרונות, מגוון תה אותנטי מאנגליה ועוד שלל אירועים.

 

השנה יתקיים יום הפנקייק בתאריך 21.02 יום חמישי. לכל הפעילויות, הוראות הגעה וזמני האירועים >>

 

יום הפנקייק הבינלאומי 2010

 

אל תפספסו:

שיא חדש באכילת כנפי עוף

השפים של אובמה וסרקוזי מבשלים בארץ

יונתן רושפלד מבשל בחיתולים

ישראל אלופת אירופה באפייה

אוכלים שוקולד בעבודה? אתם כנראה משועממים

כתב ברייל על המבורגרים

מסעדת הלו קיטי נפתחה בסין

המבורגר שגדל בצלחת מעבדה

חיים כהן פותח מסעדה

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.