סיבה למסיבה • יום הנוטלה הבינלאומי - 5 מתכונים עם הממרח הממכר

 
טעם דומיננטי של אגוזי לוז
טעם דומיננטי של אגוזי לוז צילום: esimpraim, flickr
 
עודכן 12:47 05/02/2012

הוא נמכר ביותר מ-75 מדינות ברחבי העולם וכבר עשרות שנים מלווה אותנו בתוך הסנדביץ' של בית הספר, בעוגות או ככה סתם עם כפית. לכבוד יום הנוטלה הבינלאומי, אספנו עבורכם 5 מתכונים מעולים שעושים כבוד לממרח הממכר - עוגת שוקולד נוטלה ב-3 דקות, רוגעלך במילוי שוקולד, קאפקייקס נוטלה, מאפה בצק עלים שמכינים בצ'יק ושוקו חם עם קצפת

 
 
 
 
 

היום חל יום הנוטלה הבינלאומי, הייתם מאמינים שיש דבר כזה? האמת, אנחנו לא מופתעים. ממרח אגוזי הלוז שמלווה אותנו כבר שנים הוא אחד הדברים הכי אהובים על ילדים ומבוגרים. בפייסבוק אגב, יש לקבוצה יותר מ-13 מיליון אוהבים

(עמוד נוטלה הפייסבוק).

 

אז לכבוד אחד הימים הכי מתוקים בשנה, אספנו עבורכם 5 מתכונים שווים במיוחד (עוגה, קאפקייקס, רוגעלך, שוקו ומאפה), לכם נותר רק להוריד את הצנצנת מהארון (אנחנו יודעים שיש לכם אחת כזאת) ולהחליט מה להכין. יום נוטלה שמח!

 

>> יום נוטלה הבינלאומי - כל הפרטים

 

>> לכבוד היום החגיגי: המון מתכוני נוטלה מרחבי העולם חלק א' | חלק ב'

 

עוגת נוטלה ב-3 דקות | angie mcgowan

שלוש דקות במיקרו ועוגת הנוטלה הזאת שלכם.

 

מצרכים:
4 כפות קמח תופח
4 כפות סוכר
1 ביצה
3 כפות קקאו
3 כפות נוטלה
3 כפות חלב
3 כפות שמן

 

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים בכוס גדולה (מאג).
  • מערבבים היטב עם מזלג.
  • שמים במיקרו לדקה וחצי עד 3 דקות על חום גבוה.
  • שמים מעל קצפת ושוקולד מומס ותיאבון.
  • טיפ: ניתן לערבב את המצרכים בקערה קטנה ולהעביר ממנה לכוסות.

 

את הבלוג והמתכון המלא תוכלו למצוא כאן >>

 

 
עוגת נוטלה בכוס ב-5 דקות
עוגת נוטלה בכוס ב-5 דקות צילום : http://blogs.babble.com/family-kitchen/
 

רוגעלך נוטלה | נטלי לוין, עוגיו.נט

בלי קיפולי בצק ועם המון שוקולד נוטלה בפנים - הכירו את המאפים השמנמנים שיכבשו את המטבח שלכם.

למתכון המלא לחצו כאן >>

 

 
רוגעלך נוטלה ממכרים
רוגעלך נוטלה ממכרים צילום : נטלי לוין
 
 

קאפקייקס נוטלה | דנית סלומון

תמי שיבק הכניסה למטבח את הספר קאפקייקס בקלי קלות של דנית סלומון והכינה מתוכו את המתכון לקאפקייקס נוטלה עם סוכריות צבעוניות.

למתכון המלא לחצו כאן >>

 

 
משובבות לב ובטן
משובבות לב ובטן צילום : יהודה סלומון
 

בצק עלים במילוי נוטלה | רחלי קרוט

מכירים את המתכונים האלה שכתוב עליהם שהם מהירים במיוחד ומתאימים לרגע שהאורחים דופקים בדלת ומפתיעים אתכם? אז בנינו, איזה אורחים מפתיעים אותנו וממתי אנחנו רצים לאפות להם משהו. אבל בכל זאת, בדיוק במשפט הזה נזכרנו כשהכנו את המאפים הכל כך טעימים האלה. כל מה שצריך זה בצק עלים קנוי, נוטלה ואגוזים גרוסים (אנחנו השתמשנו באגוזי לוז מסוכרים וגרוסים שנמכרים כבר מוכנים בשקית אטומה).

אז מה עושים? מרדדים קצת את הבצק, מורחים נוטלה ומפזרים אגוזים גרוסים. מגלגלים לסיגר קטן, מברישים בביצה וקצת שומשום וקדימה לתנור. 180-200 מעלות, 10 דקות עד שהם זהובים ויש לכם אחלה קינוח.

 

 
קינוח מעולה ממש בצי'ק
קינוח מעולה ממש בצי'ק צילום : רחלי קרוט
 

שוקו נוטלה עם קצפת

כמה פשוט ככה טעים, במיוחד בימי החורף הגשומים שפוקדים אותנו לאחרונה.

 

מצרכים:

1 כוס חלב

2 ו-1/2 כפות נוטלה

1 כף קקאו

מעט מלח

 

אופן הכנה:

  • בסיר על אש נמוכה ממיסים את כל המצרכים ומוזגים לכוסות.
  • מגישים עם קצפת.

 

את הבלוג והמתכון המלא (כולל לקצפת) תוכלו למצוא כאן >>

 

 
שמיכת פוך ואתם מסודרים
שמיכת פוך ואתם מסודרים צילום : http://www.thehungryhousewife.com/
 

בונוס לסיום: נוטלה תוצרת בית

למי שבאמת רוצה להשקיע.

 

מצרכים:

2 כוסות אגוזי לוז שלמים קלויים

כוס אבקת סוכר

1/4 כוס אבקת קקאו

1/4 כוס שמן צמחי או שמן אגוזים

1/2 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • כדי לקלות את אגוזי הלוז בבית, מניחים אותם עם תבנית בתנור שחומם ל-150 מעלות, ל-15-20, עד שהם מפיצים ריח חזק ונראים שחומים מעט. מוציאים מהתנור ונותנים להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
  • במעבד מזון, מרסקים את אגוזי הלוז היטב עד שהם הופכים לממרח (פעולה זו נמשכת כמה דקות).
  • מוסיפים את אבקת הסוכר, הקקאו, תמצית הוניל, מערבלים כדי לאחד את התערובת, ולבסוף מטפפים פנימה את השמן עד שמתקבל ממרח אחיד. שומרים בקופסה במקרר ומשתמשים מתי שרוצים.

 

 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.