רסיסים של אהבה • מתכון לטארט תותים

 
אדומה שלי
אדומה שלי צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:31 06/02/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

התותים בשיא עונתם, מושלמים גדולים ועסיסיים. לכבוד ט"ו בשבט או וולנטיין דיי (תבחרו אתם את התירוץ) עידן אדלר רייס מכינה טארט תותים טריים עם בצק פריך קלאסי וקרם וניל עשיר

 
 
 
 
 

אני חושבת שכאשר נבראה האהבה, הרגש העוצמתי והמדהים הזה, שלא ניתן לתיאור במילים, התפזרו מעט חלקיקים קטנטנים וכך נוצר פרי האהבה הלוא הוא התותים. פרי יפהפה בעל צבע אדום עמוק ועז, רומנטי להפליא ומגרה את החושים. כמה כיף לאכול תותים, כמו שהם או בסלט פירות, וכמובן בטארט טעים, מונחים על קרם וניל קטיפתי, מעל בצק פריך וטעים.

 

תענוג צרוף, במיוחד בתקופה הזו שהתותים בשיא עונתם, מושלמים גדולים ועסיסיים. אני סבורה, שלא בכדי שיא עונת התותים חל דווקא בחודש בו חוגגים גם את ט"ו בשבט - חג האילנות והצומח וגם את חג האהבה הוולנטיין דיי (למרות שהוא לא ממש חג שלנו, אבל עדיין חג של אהבה, אז חוגגים). לטעמי, זה הסיבה היא שהתותים הם אכן רסיסים של אהבה, והכי מתאים שהם ישגשגו וישמחו אותנו בתקופה הזו של חג האהבה וביומולדת לכל צומח.

 

אז הכנה פשוטה של כחצי שעה ויש גם לכם טארט תותים טעים ועסיסי, שנהדר לסיים איתו ארוחה או סתם להגיש עם קאווה. כל כך נפלא וכל כך שמח וטעים.

 

 
צילום : עידן אדלר רייס
 

מתכון לטארט תותים עם קרם וניל

תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ או 6 תבניות קטנות בקוטר 10 ס"מ

 

מצרכים לבצק פריך:

כוס קמח (מומלץ להחליף רבע כוס קמח ברבע כוס שקדים טחונים)

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/3 כוס אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

ביצה

 

לקרם וניל:

5 חלמונים

חצי מקל וניל (או כפית תמצית וניל איכותית)

2 כוסות חלב

1/3 כוס סוכר

כף קורנפלור

 

סלסילת תותים יפים, שטופים

  

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: מניחים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים בידיים כ-2-3 דקות רק עד לקבלת בצק אחיד. להזהר מלישת יתר .
  • מניחים את הבצק במקרר כחצי שעה ולאחר מכן מרדדים ומסדרים בתבנית. לחלופין, קיצור דרך לממהרים או חסרי סבלנות - אני נוהגת לסדר את הבצק בתבנית ולהכניס להקפאה ל-10 דקות וזה יוצא נפלא.
  • מחוררים את הבצק ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות . בעקרון יש להניח נייר אפייה וקטניות על הבצק על מנת שלא יתנפח, אבל אני פשוט מחוררת אותו לפני ההכנסה לתנור, ופעם נוספת במהלך האפייה כעבור 5 דקות מרגע הכנסתו, לתנור.
  • כשהבצק זהוב מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
  • מכינים את קרם הוניל: מרתיחים חלב בסיר עם חצי מקל וניל (או תמצית הוניל) וחצי מכמות הסוכר. לאחר הרתיחה מסירים מהאש.
  •  טורפים היטב את החלמונים, הקונפלור ויתרת הסוכר בקערה.
  • מעבירים 4 כפות חלב לתערובת החלמונים וטורפים היטב. חוזרים על הפעולה עד שכחצי מכמות החלב הוטמעה בחלמונים.
  • שופכים את תערובת החלמונים (לאחר הטעמת מחצית מהחלב) מהקערה חזרה לסיר וממשיכים לערבב. מערבבים על אש נמוכה כ-5-7 דקות עד להסמכה.
  • לאחר הסמכה מעבירים את קרם הוניל דרך מסננת צפופה לקערה ומניחים לצינון במקרר כשלוש שעות לפחות. יש לכסות בניילון נצמד הדוק לקרם שלא יווצר קרום.
  • מרכיבים את הטארט: חותכים את התותים צורה שמעדיפים (פלחים או פרוסות), שופכים קרם וניל על הבצק האפוי ומסדרים מעל תותים יפה. 
  • אפשר (ממש לא חובה) לזגג את הטארט באופן הבא: מערבבים 4 כפות מים עם 2 כפות ריבת משמש ומחממים במיקרו כ-15 שניות. מורחים במברשת על הטארט.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

 

מחפשים עוד מנות טעימות? נסו את אלו:

תבשיל כתף בקר חגיגי

מרק פטריות סמיך

מרק אפונה חורפי

גרנולה ביתית בשלוש דרכים

תבשיל נקניקיות וגרגרי חומוס

פטוצ'יני ברוטב שמנת עם סלמון

לזניית גבינות ואנטיפסטי

מרק כתום חורפי

 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.