מתכון לחלה עם סילאן ושקדים

 
גוון מדהים הודות לסילאן
גוון מדהים הודות לסילאן צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:54 06/02/2012

למה להתענג עליה רק בשישי אם אפשר כל השבוע - לקראת ט"ו בשבט, ליטל לבל-אלפנדרי מכינה גרסה מיוחדת לחלה עם סילאן ושקדים

 
 
 
 
 

נכון שנהוג לאכול חלה מתוקה בארוחת שישי, אבל זה לא אומר שאסור לאכול גם באמצע השבוע, נכון?

 

לכבוד ט"ו בשבט החלטתי לשדרג את החלה המתוקה הרגילה. החלפתי את הסוכר בסילאן, הוספתי תמרים ואת השומשום שמעל החלה שדרגתי בשקדים פרוסים.

 

ואיך התוצאה? חלה רכה ועסיסית, בגוון מדהים הודות לסילאן, שבהחלט הוסיף טעם וצבע לחלה.

 

מצרכים:
380 גרם (2 + 3/4 כוסות) קמח
20 גרם שמרים טריים
210 מ"ל (כוס פחות שתי כפות) מים
50 גרם (שתי כפות גדושות) סילאן
1 ביצה, גודל L
35 מ"ל (1/3 כוס) שמן
5 תמרים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות + כף קמח
קורט מלח

ביצה להברשה
25 גרם (1/4 כוס) שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים שמרים, מים, קמח, סילאן, ביצה ושמן ולשים במהירות בינונית 8 דקות.
  • מוסיפים את המלח, מגבירים את המיקסר למהירות גבוהה ולשים עוד שתי דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.  
  • מפדרים את התמרים החתוכים בכף קמח, מוסיפים לבצק ולשים עוד כדקה עד להטמעה בתערובת. סה"כ לשים את הבצק כ-11 דקות.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת או שקית ניילון, ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  • מוציאים מעט אוויר מהבצק, מחלקים לשלושה חלקים שווים וקולעים צמה. מניחים את החלב על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה שנייה כ-45 דקות.
  • כרבע שעה לפני סיום ההתפחה השנייה מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • בסיום ההתפחה מברישים את החלה בביצה ומפזרים שקדים פרוסים. אופים בתנור שחומם מראש כ-35 דק' עד הזהבה של החלה.
    מצננים מעט ומגישים.  

 

 
השקדים מוסיפים טעם ומרקם קראנצ'י
השקדים מוסיפים טעם ומרקם קראנצ'י צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.