חדשות שוק הכרמל

 
שוק הכרמל מתמרק
שוק הכרמל מתמרק צילום: דניאל לילה
 
עודכן 09:07 06/02/2012

מאה מיליון שקל הקציבה עיריית תל אביב לשיפוצו ושדרוגו של מתחם שוק הכרמל, אבל עוד לפני השיפוץ השוק הוותיק מראה סימני התעוררות. הנה כמה נ”צ קולינריות, שצצו בו לאחרונה

 
 
 
 
 

פולים עם ייחוס

כבר 70 שנה שומרת משפחת ברנס על מעמדה בתור אימפריה של מגדלי קפה בקוסטה ריקה - לא עניין של מה בכך במדינה בה מגדלים זני ערביקה מובחרים, שנמכרים לאניני קפה בהזמנה של שנים מראש. נחמד, אתם מהרהרים, אבל מה זה קשור לשוק הכרמל? התשובה ממוקמת באחת מסמטאות השוק, שם נפתחה Mae ("אחי" בעגה הקוסטה-ריקנית) - החנות הראשונה והיחידה מחוץ לקוסטה ריקה, שבה אפשר לרכוש את הפולים המשובחים.

 

ליוזמה אחראים בני הזוג יונתן וגבריאלה שרף, שחזרו משהות ארוכה בקוסטה ריקה עם הזיכיון הנדיר ביד. "אנחנו מייבאים חמישה סוגי פולים הגדלים באזורים שונים, החל באחוזת קפה הסמוכה להר געש, מה שמעניק ארומה ייחודית לקפה, ועד חוות קפה בגובה 1900 מטר. כל סוג נקלה ונטחן בנפרד, כדי לשמר את טעמו הייחודי," מספר יונתן ומוסיף שאמנם מדובר בקפה יקר מאוד, אך פערי התיווך נחסכים, ולכן המחיר הסופי לא חורג ממחירי השוק: מ-12 שקל ל-100 גרם קפה שלם או טחון. אם תשתו במקום, תשלמו 8 שקלים על אספרסו ו-12 על קפוצ'ינו עם פרלין או מאפה.

 

טעמנו קפה מפולי Narranjo, והוא היה נפלא ובעל ארומה עשירה ומעודנת וטעמים עמוקים, כמעט מתקתקים (הפולים מכילים 6% סוכר, כפול מהמקובל).

 

MAE - בית קלייה, חנות קונספט ומרכז סדנאות לקפה (שפר 2, טל' 03-5102266, א'-ה' 17:30-07:30, שישי מ-07:30 עד כניסת השבת).

 

 
תענוג יקר אבל טעים
תענוג יקר אבל טעים צילום : דניאל לילה
 

מסתובבים בין הדוכנים

אתם כבר בשוק? הנה כמה ירקות ופירות שכדאי לשים אליהם לב 

 

אננס: תענוג יקר - מחירו יכול לטפס עד 20 שקל לפרי בודד. השנה, בזכות יבול גדול מהרגיל, אפשר למצוא גם בפחות מ-15, ולקראת סוף החודש גם סביב 10 שקלים. ודאו שצבעו זהוב והריחו את נקודת החיבור בין הפרי לעלים - היא צריכה להיות בעלת ריח "אננסי" נעים. אם הוא מתקתק מדי, סימן שהפרי בשל מדי. 

 

פיטאיה: מי שאחראי להמצאתו של הפרי המרהיב (האבולוציה? בורא עולם?) השקיע את כל מרצו במראה החיצוני. הטעם אנמי להפליא וגם הארומה קצת חלושס. עוול זה תוקן עם פיתוחו של זן "מלך המדבר", שממלא כעת את המדפים. המפתחים הצליחו להעמיק את טעמו של הפרי, ובמקום חיקוי דהוי של קיווי אנו מקבלים כעת קומבינציה בין עומק הרימון לרעננות התפוח פלוס ארומה טרופית נעימה. המחיר אינו זול, כ-10 שקלים לפרי, אבל שווה לנסות! זהירות: צבעו הסגול העז מעיד אמנם על נוכחותם של נוגדי חמצון רבי עוצמה, אך גם מכתים את הידיים וצובע את סביבותיו.

 

אבוקדו: אולי גם אתם שמחתם לגלות שהאבוקדו מחוספס העור ("האס" בשבילנו) הקדים השנה והתאכזבתם כאשר גיליתם שטעמו אינו דשן כתמול-שלשום. ההסבר פשוט מאוד: זה לא "האס", אלא זן אחר, ששמו "פינקרטון". קליפתו אמנם מחוספסת כקליפת ה"האס", אך הוא מכיל פחות אחוזי שומן ועל כן פחות חמאתי ואגוזי בטעמיו. ההבדל ביניהם הוא בצוואר האבוקדו (של הפינקרטון ארוך יותר) ובגוון של קליפת הפרי הבשל: הפינקרטון ירוק וההאס שחור. האס "אורגינל" יגיע למדפים רק לקראת סוף החורף, כלומר החודש. 

 

 
התשובה התורכית למקרוני אנד צ’יז
התשובה התורכית למקרוני אנד צ’יז צילום : דניאל לילה
 

"לחמים" עושה שוק

בנקודת המכירה החדשה של מאפיית "לחמים" בשוק הכרמל אפשר למצוא את כל המאפים שנמכרים בספינת האם ברחוב החשמונאים, משוגרים ממנה פעמיים ביום ומהשעה 17:30 נמכרים במחירים מוזלים.

מאפיית לחמים (הכרמל 11, טל' ,03-5618111 א'-ה' 18:00-07:00, שישי מ-07:00 עד כניסת השבת).

 

החיים החדשים של "קפה שטרן"

עוד בימים הראשונים של ההיסטוריה, לפחות זו הציונית (מאז שנת 1933, ליתר דיוק), ניצב "קפה שטרן" בשוק הכרמל. לאחרונה גילו לקוחותיו הקבועים כי יעקב שטרן, דור שלישי למייסדים, שוקל לסגור, והיה עצב גדול. את הכפפה הרים מיכה ויינר (מקפה "אווה" החיפאי), ספּק הקפה הוותיק של "שטרן" ובעצמו דור שני ליצרני קפה. יחד עם שירי קצב, בעלת בית הקפה "אלקלעי" בבזל, הם פתחו מחדש את המקום תחת השם "קפה בשוק", העניקו לו מתיחת פנים בלי לפגוע בצביונו המקורי והרחיבו את ההיצע. לצד תערובות הקפה מוכרים כאן גם תערובות תה "בחיתוך גדול, ששומר על הארומה," אומר מיכה, ומוצרים נלווים כדוגמת מקינטות, ופילטרים ו.. שימו לב: כוס אספרסו במחיר הכי שווה בעיר: 4.50 שקלים.

קפה בשוק (הכרמל 33, טל 03-5103280, א'-ה' 17:30-07:00, שישי וערבי חג 16:00-07:00).

   

 
רוגע של בוקר
רוגע של בוקר צילום : דניאל לילה
 
 

מוסיפים תבלין לשוק

אחרי כניסתה של רשת "ניצת הדובדבן" גם רשת התבלינים "פרג" פותחת סניף בכרמל. לצד תערובות התבלינים מוכְרים כאן גם פירות מיובשים וקטניות. מומלץ לטעום את ממרח השומשומיה המעולה, שמורכב משומשום, דבש ומיני אגוזים ואין כמוהו למריחה על לחם; כמו גם את תערובת התבלינים קייג'ון מהמטבח של ניו אורלינס, שמכילה בין השאר פפריקה, כמון, שום, חרדל ואורגנו, וטעמה פיקנטי ועשיר גם אם לא חריף כמו המקור. 

תבליני פרג (הכרמל 9, טל' 03-5100096, א'-ה' 19:00-07:00, שישי 15:00-07:00).

 

איך אומרים מקרוני אנד צ'יז בתורכית?

את הדוכן של הבורקס התורכי אין צורך להציג. גם לבצק העלים הקפוא על בסיס חמאה שנמכר במקום כבר יש קהל חסידים רחב ונאמן. כעת הגיע הזמן לחשוף להמונים את פשטידת הפראנדה מקרנה שלהם - התשובה התורכית למקרוני אנד צ'יז, שמכילה קשקבל, בולגרית וצהובה. התוצאה עשירה, מעודנת ונימוחה, מצוינת לאכילה קרה או חמה ואפשר גם להקפיא. 40 שקל לקילו פשטידה.

דוכן הבורקס התורכי (הכרמל 39, טל' 03-5176980). 

 

אל תפספסו:

גראטן בצל חורפי

10 דברים שאפשר לעשות עם טחינה גולמית

10 דברים שאפשר לעשות עם חצילים אפויים

לוקיישן, לוקשיין ושוב לוקיישן

כוסברה ותורת הגנום

אלוהים נמצא בפרטים • טיפים באפייה

עוף צלוי עם לימונים

 

לרכישת גליון פברואר הכנסו >>

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.