לה לה לה אפצ'י או: מתכון לסהרוני וניל

 
רק בריאות. ועוגיות מעולות
רק בריאות. ועוגיות מעולות צילום: תמי שיבק
 
עודכן 08:03 07/02/2012

דווקא בימים הכי חמים של פברואר תמי שיבק נעטפה בהר של רחמים - תוצאה של שפעת מרגיזה. בין אפצ'י אחד לשני הדבר היחיד שהרים לה את המצב רוח היו העוגיות האלה - פריכות, מדיפות ריח של וניל ועטופות במעטה של אבקת סוכר

 
 
 
 
 

את "עטוף ברחמים" של אהוד בנאי (נו טוב, וריטה) מכירים? אז אני עטופה כרגע ברחמים עצמיים. ובטישו. כלומר, לא עטופה בטישו, אבל כיווצ'וצ'ים של קלינקס פזורים סביבי ובהחלט סוחטים מבטים מלאי רחמים מהסביבה. תקראו לי קוטרית, אבל זה היה ברור שאת רוב החורף אעביר כמעט נטולת התקררויות, ואת זו הרצינית אחטוף בסוף השבוע הכי יפה שנרשם כאן מאז ספטמבר.

 

כשכולם הלכו לים ונהנו מהשמש, אני הסתנוורתי מהאור ולבשתי סוודר. כשכולם נהנו מארוחות שישי, אני הקפצתי דקסמול. כשכולם - טוב נו, הבנתם את התמונה הכללית. עטופה ברחמים עצמיים, כבר אמרנו? אחד הדברים הבודדים שהרימו לי קצת את המצב רוח הן העוגיות שלכבודן התכנסנו כאן היום. קלילות להכנה, טעימות, מבשמות את הבית בניחוח אפיה שחודר אפילו אפים סתומים - יותר טוב מזה, נמות.

 

 
מעצבים לצורת סהרון
מעצבים לצורת סהרון צילום : תמי שיבק
 

חמושה בזכרונות טעמן העדין של העוגיות ובחשק עז למשהו מתוק, חיכיתי שהתרופות ישפיעו ואז גירדתי עצמי מהספה, שטפתי ידיים (בכל זאת, כל החיידקים האלה) ודידיתי אל המטבח לאפות סהרוני וניל ושקדים. את המתכון לקחתי וטיפ, טיפה עיבדתי מהספר המצויין "רביבה וסיליה, המתוקים" והוא לגמרי בטופ טן שלי. אז בתיאבון, ותהיו לי בריאים.

 

 
מקבלים פריכות בתנור
מקבלים פריכות בתנור צילום : תמי שיבק
 

צריך:

200 גרם חמאה רכה

80 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

קורט מלח

250 גרם קמח

1 מקל וניל או 3/4 כפית תמצית וניל טובה

2 חלמונים מביצים מס' 3

אבקת סוכר

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
  • שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, השקדים, המלח והקמח. חוצים את מקל הווניל, מגרדים לתוך הקערה את הגרגרים ומערבלים הכל בעזרת וו הגיטרה עד שמתקבל בצק פירורים.
  • מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד רק עד שהם נבלעים לגמרי בתערובת. כדי שהסהרונים יצאו פריכים, חשוב לעבד כמה שפחות.
  • יוצרים את הסהרונים: קורצים מהבצק חתיכות קטנות ואחידות, מגלגלים אותן בין הידיים ומכופפים את הקצוות.
  • מניחים את הסהרונים בתבנית ואופים כ-15 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומפזרים על הסהרונים אבקת סוכר בעודם חמים.

 

 
ים של עונג מתוק
ים של עונג מתוק צילום : תמי שיבק
 
 
 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.