מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

 
המבחן הוא רק תירוץ
המבחן הוא רק תירוץ צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:25 08/02/2012

נטלי לוין לוקחת הפסקה מלחץ המבחנים ונכנסת למטבח כדי להכין את האחות הבלונדית של הבראוניז. וגם: רעיונות לשדרוג ותוספות

 
 
 
 
 

תמיד בתקופה הזאת של המבחנים באוניברסיטה אני מוצאת את עצמי חוזרת לאותם סוגים של מתכונים - מהירים, קלים להכנה וכאלה שממש כל אחד יכול להכין בבית. השנה במקום העוגות הבחושות שאני כל כך אוהבת להכין בדיוק בזמני עומס בלימודים, החלטתי לגוון ולהכין ריבועים מתוקים וזריזים. חיתוכיות ריבה, ריבועי גבינה ושוקולד, בראוניז וכן גם בלונדיס.

 

בלונדיס כשמם כן הם: בלונדיניים. בשונה מבראוניז כהים ופאדג'יים, מדובר בריבועים בהירים, שלרוב (אך לא תמיד) משלבים בתוכם שוקולד לבן, ובעיקר מהווים שינוי מרענן ונפלא לבראוניז השגרתיים. בדומה לבראוניז, אפשר לשלב אין סוף טעמים שונים בבלונדיס, ולקבל בכל פעם חטיף מתוק בטעם קצת שונה. אם מוסיפים חמאת בוטנים מתקבלים בלונדיס עם טעם בוטנים נפלא, ואם מוסיפים קצת חמוציות הבלונדיס משובצים להם בנקודות אדומות יפהפיות וטעימות. בקיצור - אפשר להתפרע.

 

בלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים
פורמה מרובעת 20*20

 

מצרכים:

100 גרם חמאה מומסת
120 גרם (חצי כוס) סוכר חום דמררה
70 גרם ( 1/3 כוס) סוכר לבן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
2 כפות ברנדי
140 גרם (כוס) קמח לבן
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
100 גרם פיסטוקים קצוצים גס

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערה גדולה מניחים יחד חמאה מומסת, סוכר חום וסוכר לבן וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים, תמצית הוניל, המלח והברנדי וממשיכים לטרוף עד שאחיד.
  • מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השוקולד הלבן והפיסטוקים, ובעזרת לקקן/מרית מערבבים רק עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
  • מעבירים את התערובת לפורמה משומנת קלות, ואופים במשך 20-25 דקות, עד שבלונדיס מזהיבים מלמעלה, אך לא משחימים יותר מדי. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.

 

 
מנוקדות בפיסטוקים שמשתלבים נהדר עם השוקולד הלבן
מנוקדות בפיסטוקים שמשתלבים נהדר עם השוקולד הלבן צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אפשר להכין את הבלונדיס גם עם אגוזים אחרים. לטעמי פיסטוק ושוקולד לבן הוא שילוב מהמם, ואני לא רואה צורך להחליף אותו.
  • אפשר להוסיף גם חמוציות או משמשים מיובשים לבלונדיס, מה שיצור גם צבעים מאוד יפים, ויוסיף טעם נפלא.
  • הבלונדיס נשמרים בקופסא אטומה עד שבוע במקרר.
  • אם רוצים - אפשר להקפיא את הבלונדיס עד חודש.

 

רוצים להתייעץ עם עוגיו.נט? הכנסו לכאן וכתבו לה את השאלה שלכם >>

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט וגם: oogio.net בפייסבוק

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

מתכון לעוגת שוקולד עם ענני קצפת

מתכון לעוגיות אוראו

מתכון לקיש בטטות

מתכון לרוגעלך במילוי נוטלה

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.