נשנוש בלבוש • מתכון לעוגיות קשקבל פריכות

 
הנשנוש המושלם
הנשנוש המושלם צילום: יולה זובריצקי
 
עודכן 07:35 09/02/2012
אורן דגן כפיר

אחרי שסיפרנו לכם על קמח תמי, שמאפשר גם לצליאקים להתענג על מאפים ועוגות, הגיע הזמן להראות איך משתמשים בו. בטור חדש, הקונדיטור אורן דגן כפיר יכין מגוון מאפים טעימים שיוכיחו שמגבלה יכולה להפוך ליתרון. והפעם: עוגיות פריכות וממכרות עם גבינת קשקבל וזרעי כוסברה, שכיף לנשנש בליווי בירה (ללא גלוטן כמובן) או אפילו קפה חזק

 
 
 
 
 

עד לפני זמן לא רב, לחולי הצליאק ולרגישים לגלוטן (חלבון שנמצא בחיטה ונותן מרקם ייחודי למאפים רבים) הייתה בעיה רצינית ליהנות ממאפים, ולשחזר גרסאות ביתיות נטולות גלוטן ברמה דומה למקור. ב-1.1 השנה יצא לחנויות קמח תמי, מפיתוחה של הקונדיטורית תמי בן דוד, אשר מכיל תערובת ייחודית של קמחים שמצליחה להגיע לתוצאות מופלאות במגוון רחב של מאפים, ובכך לתת פיתרון אמיתי לבעיה של הצליאקים.

 

>> קמח תמי, טעים להכיר

 

בשבועות הבאים יעלו מספר מתכונים שהוכנו תוך שימוש בקמח תמי - כל מתכון מדגים טכניקה אחרת והתוצאות מפתיעות ביותר (אף אחד לא יאמין שזה קמח נטול גלוטן - כולל המקצוענים). במידה ואינכם רגישים לגלוטן כמובן שניתן להכין את המתכונים עם קמח רגיל (יחס ההחלפה הוא אחד לאחד). על התמונות אחראית הצלמת המוכשרת יולה זובריצקי.

 

המתכון הראשון המובא לפניכם הינו מתכון לנשנוש טעים במיוחד, של עוגיות מלוחות ועשירות. זרעי הכוסברה נותנים מימד לימוני לבצק בגיבוי נוסף של קליפת לימון מגוררת. כמובן שניתן להמיר את תוספת הזרעים הללו בקימל או כמון שלם, עשבי תיבול קצוצים או פלפל צ'ילי גרוס שיתן עקצוץ נחמד.

 

הגבינה מעשירה את העוגיות בשומן נוסף וכמובן טעם חדש ומיוחד. גם כאן, ניתן להמיר בגבינות קשות כמו פרמז'ן, ואם ליד ביתכם חנות גבינות רצינית יותר ממומלץ להשתמש בגבינות כגון גאודה, צ'דר, גרוייר או אמנטל. כדי לשמור על פריכותן של העוגיות חשוב לאחסן אותן במיכל סגור - אבל מניסיון רוב הסיכויים שלא ישאר מה לאחסן.

 

 
זרעי הכוסברה מוסיפים ניחוח לימוני
זרעי הכוסברה מוסיפים ניחוח לימוני צילום : יולה זובריצקי
 

עוגיות קשקבל וזרעי כוסברה

(45 עוגיות שיעלמו מהר יותר ממה שאפשר לדמיין)

לוח המרת מידות ומשקלים

  

מצרכים:
140 גרם קמח תמי
90 גרם חמאה קרה
80 גרם גבינת קשקבל (או פרמז'ן, צ'דר, גאודה או אמנטל)
2 כפות שמנת מתוקה
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
כף זרעי כוסברה
כפית מלח


אופן הכנה:

  • מניחים בקערת מעבד המזון את כל החומרים ומעבדים בעזרת להב המתכת, עד לקבלת פירורי בצק גדולים ולחים.
  • מאחדים את הבצק לכדור בעזרת כריות כף היד ומגלגלים לגליל מהודק בקוטר 3 ס"מ, עוטפים היטב בניילון נצמד. מעבירים למקפיא לצינון של שעה.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • בעזרת סכין שף חדה, פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 5 מ"מ.
  • מסדרים על מגש המרופד בנייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ אחד מהשני.
  • אופים למשך כ- 10 דקות, עד אשר הן מזהיבות. מצננים היטב.
  • יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור אורן דגן כפיר

   

רוצים ללמוד עוד על צליאק? נסו את אלה:

צליאק זה לא סוף העולם

מה זה צליאק

תזונה ללא גלוטן

 

מחפשים מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

מאפינס שוקולד ללא גלוטן

עוגת שזיפים

קיש עגבניות וגבינת עיזים

חטיפי זיתים

לחמניות גבינה

עוגיות ביסקוטי

עוגת שכבות עם תותים

פוקאצ'ה עם עגבניות וזיתים

 

 
עוד כתבות במדור לחיות עם צליאק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.