מתכון לכתף עגל אפוי בבירה עם ירקות שורש

 
בירה בצד ותרגישו כמו באירלנד
בירה בצד ותרגישו כמו באירלנד צילום: יחצ טמפל בר
 
עודכן 12:02 08/02/2012

נתחי כתף בקרב בבישול איטי עם ירקות ובירה. מומלץ להגיש עם פירה או אורז

 
 
 
 
 

מצרכים (5-6 מנות): 

כתף מספר 5 שלם (1.8 קילו)

1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות

3 שיני שום

1/2 כף פלפל שחור גרוס דק

1 כף ציר עוף

1 כף ציר בקר

2 ליטר בירה לף בראון (או כל בירה כהה אחרת)

8-12 תפוחי אדמה קטנים

3 גזרים פרוסים לרצועות

2 כרישה חתוכה לטבעות

8 יחידות ארטישוק ירושלמי פרוס לקוביות

בטטה חתוכה לקוביות קטנות

 

אופן הכנה: 

  • מניחים את כתף הבקר בתבנית עמוקה.
  • מוסיפים את הבצל והשום, פלפל שחור, ציר בקר, ציר עוף ובירה מערבבים יחד ומכסים את התבנית עם נייר כסף לסגירה אטומה.
  • אופים בתנור כ-2.5 שעות בחום של כ-280 מעלות. 
  • מוציאים את בשר הכתף מהרוטב.
  • מצננים את הרוטב ומסננים.
  • מעבירים לסיר ובו מבשלים את ירקות השורש.
  • הגשה: מסדרים את ירקות השורש על גבי צלחת עמוקה, מניחים פרוסות של בשר כתף ומעל יוצקים מעט רוטב.

  

המתכון באדיבות הטמפל בר - פאב אירי.

 

תחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום 

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 

מחפשים עוד מתכונים עם בשר? נסו את אלה: 

קציצות עוף עם פתיתים

מרק בשר ושעועית

פלפלים ממולאים

תבשיל נקניקיות וגרגירי חומוס

 

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.