מתכון לתבשיל שעועית עם עגבניות

 
תבשיל שעועית עם עגבניות
תבשיל שעועית עם עגבניות צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 12:59 07/02/2012

תבשיל שעועית מיוחד עם עגבניות, ירקות שורש, גבינת פרמזן מותכת ופירורי לחם זהובים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 כוסות שעועית עין שחורה מושרית במים למשך הלילה

1 בצל חתוך לרבעים

3 שיני שום מעוכות

עלי דפנה

1 גזר חתוך לפיסות

2 גבעולי סלרי

3 כפות שמן זית

6 עלי מרווה

3 שיני שום קצוצות

מים לכדי כיסוי

2 קופסאות עגבניות תמר קלופות

מלח

פלפל

1/2 כוס גבינת פרמזן

1/2 כוס פירורי לחם

 

אופן הכנה: 

  • מבשלים את השעועית בהרבה מים עם הירקות והתבלינים כשעה, עד שהם רכים.
  • מטגנים את השום, בצל ומרווה בשמן.
  • מרסקים גס את העגבניות.
  • יוצקים העגבניות למחבת לבישול של חמש דקות. ממליחים ומפלפלים.
  • מסננים את השעועית ומעבירים לכלי חסין חום.
  • יוצקים את הרוטב על השעועית, מפזרים מעל את פירורי הלחם והגבינה.
  • מכסים בנייר כסף, ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.
  • מורידים את נייר הכסף בעשר הדקות האחרונות.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה: 

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות

 

 

 

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.