שכבות של אהבה או: מתכון ללבבות עוגת שוקולד עם תותים

 
ממכר, מפתה ובעיקר טעים בטירוף
ממכר, מפתה ובעיקר טעים בטירוף צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:06 13/02/2012

יום האהבה הוא התירוץ האולטימטיבי להתעטף בקיטש מהסוג המתוק ביותר - ליטל לבל-אלפנדרי מכינה לבבות עוגת שוקולד עם ענני מוס ותותים אדומים ומפתים. הבטחה שלנו, זה באמת קל להכנה

 
 
 
 
 

זה אמנם לא חג שלנו, ואני לא חושבת שצריך ימים מוגדרים כדי להביע אהבה, והאמת שלרוב אנחנו לא חוגגים, אבל אם יש סיבה למסיבה, וגם לאפות משהו לאנשים אהובים, אז הולנטיינ'ס דיי הוא תירוץ מצוין.


אצל רבים מאיתנו, כשאומרים שוקולד, מעבר למאכל כמובן הוא מתחבר לרגשות, לתשוקה, זוגיות ואהבה, ולכן מה יותר מתאים ממנו כדי להביע אהבה ולהכין קינוח מפתה ואישי למישהו אהוב?


העוגות שוקולדיות ומרשימות אך אינן מסובכות להכנה - אופים עוגת טורט גדולה, קורצים לבבות, מזלפים גנאש שוקולד, מקשטים ומגישים. ההתרגשות של הצד השני מובטחת.

 

לבבות שוקולד עם תותים 

10 מנות אישיות


לטורט שוקולד -
תבנית 34*42 ס"מ (תבנית תנור):
5 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
30 גרם (2 כפות) סוכר
50 גרם (1/3 כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
25 גרם (2 וחצי כפות) קקאו

לסירופ:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
3 כפות ברנדי/ליקר שוקולד

 

לגנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
360 מ"ל (כוס וחצי) שמנת מתוקה

תוספות:

10 תותים
סוכריות צבעוניות
קישוטי שוקולד (להשיג בחנויות המתמחות)

 

 
ככה זה נראה מהצד. תודו שמפתה
ככה זה נראה מהצד. תודו שמפתה צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

מכינים טורט שוקולד:

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מנפים לקערה קמח, קורנפלור וקקאו ומניחים בצד עד לשימוש.
  • שמים בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה חלמונים ו-30 גר' סוכר ומקציפים לקציפה תפוחה ובהירה. מעבירים לקערה נקייה ומניחים בצד.
  • שוטפים ומנגבים היטב את קערת המיקסר, ושמים בה חלבונים ו-150 גר' סוכר ומקציפים לקצף יציב, אך לא חזק מדיי.
  • מקפלים ידנית, בעזרת מרית, את קצף החלבונים לקציפת החלמונים ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוזגים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת פלטה לשכבה אחידה ואופים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דק'. מצננים היטב.

 

מכינים גנאש שוקולד:

  • קוצצים גס את השוקולד המריר ומניחים בקערה. בסיר בינוני, שמים 250 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מכניסים את הגנאש למקרר להתייצבות כשעתיים.
  • לאחר שהגנאש מתייצב, שמים בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה את הגנאש ויתרת השמנת (110 מ"ל) ומקציפים לקציפה יציבה מאוד.

 

הכנת הסירופ:

  • בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 2 דק' נוספות. מעבירים לקערה, מצננים כ-10 דק' ומוסיפים ברנדי/ליקר.

 

הרכבת העוגה:

  • בעזרת קורצן עוגיות בצורת לב (קוטר 10 ס"מ) קורצים 20 לבבות מטורט השוקולד
  • מברישים את לבבות הטורט בסירופ .
  • מעבירים את הגנאש המוקצף לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים כיפות שוקולד על כמחצית מכמות הלבבות הקרוצים.
  • מניחים בעדינות לב נוסף על כל אחד מהלבבות שזילפנו עליהם גנאש שוקולד.
  • בשלב הזה, מזלפים שכבה נוספת של גנאש לפי טעמכם -
  • ניתן לזלף על כל קוטר הלב, כמו בשכבה הקודמת ולקשט בסוכריות צבעוניות.
  • ניתן לזלף "מסגרת" כיפות שוקולד ובמרכז לקשט בקוביות תותים טריים.
  • ניתן לזלף כיפת שוקולד גדולה במרכז הלב ולקשט בתות.

 

הערות:

  • העוגות במיטבן ביום ההכנה, אך נשמרות במקרר עד שלושה ימים.
  • ניתן להכין מראש כל אחד מחלקי העוגה ולהרכיב ביום ההגשה.
  • כמו כן, ניתן להכין את העוגה בתבנית 24 ס"מ לפרוס את העוגה ל-3 חלקים.

 

 
שתהיה שנה מלאה באהבה
שתהיה שנה מלאה באהבה צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.