מתכון למוס תותים ושוקולד לבן

 
קינוח אישי שיעלה חיוכים
קינוח אישי שיעלה חיוכים צילום: אריאל עפרון
 
עודכן 07:20 13/02/2012

מחפשים דרך מקורית ומושקעת לפנק ביום האהבה? הכינו קינוח אישי בכוסות של מוס תותים ושוקולד לבן עם שכבות פריכות של קורנפלקס מצופה שוקולד חלב ונוטלה

 
 
 
 
 

4-6 מנות

 

מצרכים למוס:

חצי ק"ג תותים שטופים ללא העלה

כף אבקת סוכר

200 גרם שוקולד לבן

2 חלמונים

חצי כוס חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

מעט תותים לקישוט

 

מצרכים לפירורים הקרנצ'ים:

150 גרם (2 כוסות) קורנפלקס רגיל

140 גרם נוגט (או נוטלה)

150 גרם (חבילה וחצי) שוקולד חלב

 

פניני קרנצ' שוקולד מריר (רשות - להשיג בחנויות המתמחות באפייה)

 

אופן הכנה:

  • לפירורים הקרנצ'ים: מרסקים קורנפלקס בקערה בעזרת כף עץ. ממיסים את השוקולד חלב ומוסיפים לו את הנוטלה. יוצקים את המסה על הקורנפלקס ומערבבים עד שהכל עטוף.

  • יוצקים את התערובת על ניר אפיה ומשטחים מעט. מניחים עליו עוד נייר אפיה ומרדדים במערוך עד קבלת משטח ישר ודק. מכניסים למקרר עד התקשות.

  • להכנת המוס, מרסקים את התותים עם אבקת הסוכר במעבד מזון (אם המחית אינה חלקה מעבירים אותה דרך מסננת).

  • בקערה טורפים את החלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

  • בסיר מחממים את החלב. מוסיפים לו את החלמונים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד על להבה נמוכה ביותר עד הסמכה. יש להיזהר מרתיחה כדי שהחלמונים לא יתבשלו. מסירים מן האש.

  • ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים רותחים. נותנים לו להתקרר מעט ומערבבים אותו עם תערובת החלב והחלמונים עד איחוד החומרים. נותנים לתערובת להתקרר.

  • מקציפים את השמנת מתוקה עד קבלת קצפת יציבה אבל לא קשה.

  • מקפלים את התותים המרוסקים לתוך השוקולד הלבן וקרם הביצים ואז מקפלים לתוך המסה את הקצפת בהדרגה.

  • מוציאים את תערובת השוקולד והקורנפלקס מהמקרר ושוברים. שמים בתחתית כלי הגשה אישיים. יוצקים לתוך כל כלי עם כף את המוס עד מחצית הגובה.

  • מפזרים מעט מפניני הקרנצ' שוקולד מריר (אם משתמשים) ומכסים ביתרת המוס בגובה הכלי ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • ניתן לקשט בתותים מלמעלה לפני ההגשה.

 

 
למי שאוהב להשקיע
למי שאוהב להשקיע צילום : אריאל עפרון
 
 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.