בוחשים בקדירה: כך תנקו סירי בישול מלוכלכים מאד

 
בטטות עם בשר
בטטות עם בשר צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 11:19 12/02/2012

החורף עושה לרבים מאיתנו חשק להכין תבשילי קדירה או מאכלי חורף כבדים, אבל מה עושים עם הלכלוך שנדבק לתחתית? לפיירי פלטינום החדש יש את כל התשובות

 
 
 
 
 

החורף השנה קר מהרגיל ועושה לרבים מאיתנו חשק להכין תבשילי קדירה או מאכלי חורף כבדים, המתבשלים להם לאט ומפזרים ניחוח מהביל בכל הבית. סופי שבוע גשומים הם הזמן הטוב ביותר לפתוח את ספרי הבישול או לחפור במחברת הישנה של אימא ולהוציא משם מתכונים לחמין, טאג'ין, טבית וכדומה.

 

תבשילי הקדירה מאד פופולאריים בארצות אירופה הקרות והפכו לטרנד במטבח הישראלי בשנים האחרונות. תבשילים אלו קלים בדרך כלל להכנה, הכמות שלהם גדולה, אך הבישול ארוך ואיטי ונמשך בדרך כלל כל הלילה. כדי שהתבשילים יצאו טעימים לחיך, רצוי להכינם בסירים המתאימים לבישול ממושך:  עליהם להוליך את החום בעוצמה רבה, מה שיהפוך את התבשיל לרך יותר. בנוסף, פיזור החום בסיר מתחלק בצורה שווה והבישול נמשך גם אחרי שמכבים את אש הכיריים. יש להקפיד ולבדוק שהסיר עמיד בכל טמפרטורה וניתן לעשות בו שימוש גם בתנור חם, מבלי לחשוש לעמידותו.

 

ישנם סוגים רבים של סירי קדירה בחנויות. להלן סקירה קצרה, בחסות "פיירי" נוזל הכלים המוביל בישראל, שתעזור לכם לבחור את הסיר המתאים:

 

סירי קדירה

קדירת יציקה אובאלית
קדירת יציקה אובאלית צילום: יחצ סולתם רדד
  • סיר פויקה: עשוי מברזל יצוק ומתאים לתבשילי קדרה טעימים בבית ובשטח. מתאים במיוחד להכנת תבשילי עוף, בקר, כבש ואף קדירה צמחונית. פריט מומלץ במטבח של כל חובב בישול ופריט חובה בקמפינג ובטיולי ג'יפים.

  • סוטז': סוטז הוא מעין סיר נמוך, המאפשר בישול ארוך ומתאים לתבשילי קדירה. הסיר עשוי מיציקת אלומיניום וציפוי MATRIX רב שכבתי בלתי דביק מוטבע בטמפרטורה של 400 מעלות. אינו נשרט כתוצאה משימוש בכלים ממתכת ואינו מתקלף.

  • אלומיניום: סירי קדירה מסוג נוסף עשויים מיציקת אלומיניום. הם קלים במשקל ולניקוי וזולים יותר, אך יש אומרים שהם לא מבשלים טוב את האוכל כמו אלו מהברזל. הסבתות שלנו נהגו להשתמש בהם ורובינו זוכרים עד היום את הטעם הטעים.  חשוב לברר כאשר רוכשים אותם, לאיזה סוג כיריים הם מתאימים (רגילות או קרמיות). כמו כן כדאי לבדוק שהידיות שלהם יצוקות ושהתחתית שלהם כבדה, על מנת  שהסיר עצמו והאוכל לא יישרפו.

  • סירי קרמיקה או חרס: הקרמיקה מתאימים רק לתנור וקיימת בגדלים של חצי ליטר עד 4.5 ליטרים. ישנם סירי יציקת קרמיקה, בציפוי גלזורה חזק . הם מתאימים לשימוש על אש גלויה, תנור אפייה ומיקרוגל וניתנים לאחסון במקפיא ולשטיפה במדיח.
 

כך תנקו את הסירים

פיירי פלטינום
פיירי פלטינום צילום: יחצ

עם זאת, הסירים כבדים ורחיצתם בכיור אינה פשוטה, בגלל האוכל המתבשל לאיטו ונדבק לתחתית. בימים אלו משיקה פיירי את נוזל הכלים "פיירי פלטינום" החדש והמהפכני עם אפקט ההשריה, המשיג תוך עשר דקות, את אותן תוצאות כמו בהשריה של לילה שלם. הנוסחה חדשה חודרת את  ציפוי השומנים המוצק ומפרקת אותו במהירות לחלקיקים, על מנת שהניקוי יהפוך לקל יותר.

 

בין אם הכנתם חמין, ג'חנון או עוף עם תפוחי אדמה, אתם יכולים להיות רגועים. הכוח של "פיירי פלטינום" יפרק את השומן העיקש ביותר וישאיר אתכם עם כלים מבריקים ונוצצים באופן מושלם ובמהירות הבזק.

 
 
 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.