מתכון לפרגית בטריאקי עם אורז

 
הרוטב זולג גם לאורז ומוסיף המון טעם נהדר
הרוטב זולג גם לאורז ומוסיף המון טעם נהדר צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:32 15/02/2012
שף יניב גור אריה

ארוחת ערב מרשימה עם ניחוחות מהמזרח הרחוק - פרגיות ברוטב טריאקי על מצע אורז בסמטי

 
 
 
 
 

5 מנות

 
פרגית - רגל עוף ללא עצמות
פרגית - רגל עוף ללא עצמות צילום: רחלי קרוט

מצרכים:

10 סטייקים של פרגית, משוטחים וחצויים

מעט שמן

מלח ופלפל

כף דבש

רוטב טריאקי מוכן (קנוי או תוצרת בית)

 

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי

בצל פרוס

2 שיני שום, מעוכות

חופן קטן עגבניות מיובשות פרוסות

פרוסה של ג'ינג'ר קצוץ דק

2-3 כפות שמן

 
אורז בסמטי
אורז בסמטי צילום: רחלי קרוט

לנוזל בישול לאורז:

3 כוסות ציר עוף

1/3 כוס רוטב סויה

1/2 גבעול למון גראס

תרמיל הל, מעוך

1/4 כפית כמון

1/2 כפית גראם מסאלה

מלח לפי הטעם

עלה דפנה

3 יחידות פלפל אנגלי

מסמר ציפורן

 

מעט בצל ירוק קצוץ לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מתחילים מהאורז: בסיר בגודל בינוני מטגנים את פרוסות הבצל עם מעט שמן צמחי כ-5 דקות או עד להזהבה.
  • מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והעגבניות המיובשות ומאדים עוד 5 דקות. מוסיפים את האורז הבסמטי ומאדים עד שהאורז חם.
  • בנפרד מרתיחים את ציר העוף, רוטב הסויה ושאר המצרכים. שופכים את הנוזל על האורז דרך מסננת ומערבבים.
  • מכסים ואוטמים את הסיר היטב. מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 18 דקות. מכבים להבה ונותנים ומניחים לסיר לנוח עוד 15 דקות.
  • פותחים את הסיר ובוחשים - מאווררים באמצעות מזלג. נותנים לאורז לנוח 15 דקות ללא מכסה.
  • מורחים פרגית בדבש ומתבלים במלח ופלפל. מחממים מחבת כבדה וצורבים בשמן לוהט דקה מכל צד להזהבה. אם המחבת קטנה מומלץ לעשות את השלב הזה בנגלות.
  • טובלים את נתחי הפרגית ברוטב הטריאקי ומעבירים לתנור חם (200 מעלות) ל-8 דקות או עד שהפרגית עשויה לחלוטין.
  • לפני ההגשה מסדרים את האורז בצלחות הגשה אישיות.
  • טובלים את נתחי הפרגית המוכנים שוב בטריאקי, מניחים על האורז ומפזרים בצל ירוק.

 

המתכון באדיבות שף יניב גור אריה מתוך סדנת בישול "עוף עם מעוף" בבית ניופאן גורמה

 

מחפשים עוד מנות טעימות? נסו את אלו:

לזניית גבינות

טארט תותים טריים וקרם וניל

תבשיל כתף בקר חגיגי

מרק פטריות סמיך

מרק אפונה חורפי

גרנולה ביתית בשלוש דרכים

תבשיל נקניקיות וגרגרי חומוס

פטוצ'יני ברוטב שמנת עם סלמון

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.