מתכון לעוגת תפוגזר ללא גלוטן

הדפס
 
צבע משגע וטעם נהדר
צבע משגע וטעם נהדר צילום: יולה זובריצקי
 
עודכן 07:28 16/02/2012
אורן דגן כפיר

שבוע שעבר הוא הכין לכם עוגיות מלוחות, עכשיו הגיע תור הקינוח. אורן דגן כפיר מלמד אתכם איך להפוך את המשקה האהוב - תפוזים עם גזר - לעוגה לחה וטעימה במיוחד

 

אחד המשקאות הטבעיים המרעננים והאהובים עלי ביותר הוא תפוגזר. שילוב של מיץ תפוזים סחוט טרי וגזר. בכל פעם שמזדמן לי לשתות את התענוג הצרוף והבריא הזה, אני מחזק אותו עם כמה טיפות של שמן זית על מנת לסייע לספיגה טובה יותר של הויטמינים.

 

גם בעוגה זו ישנה תוספת של שמן זית המחליף שמן צמחי אחר כגון קנולה או סויה. כמובן שניתן להחליפו במידה ולא מעוניינים בנוכחותו.

 

כמו במתכון הקודם לעוגיות קשקבל, גם כאן נעשה שימוש בקמח תמי, נטול הגלוטן. ניתן להחליפו כמובן בקמח רגיל ביחס של אחד לאחד.

 

נקודות שיווק קמח תמי

 

 
טעימה עם או בלי גלוטן
טעימה עם או בלי גלוטן צילום : יולה זובריצקי
 

עוגת תפוגזר ללא גלוטן

תבנית אינגלישקייק בגודל 21X10

 

מצרכים לעוגה: 

70 גרם שמן זית

125 גרם (חצי כוס + כפית) סוכר לבן

120 גרם גזר טרי (גזר אחד בגודל בינוני) מגורר גס

1 ביצה בינונית L

100 גרם (3/4 כוס) קמח תמי

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית זנגביל יבש טחון

קליפה מגוררת דק מתפוז אחד

30 גרם צימוק כהה

 

לסירופ: 

120 מ"ל (2/3 כוס) מיץ תפוזים

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

2 כפות ליקר תפוזים (או רום כהה)

קליפות הדרים מסוכרות לעיטור

 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הסירופ: בקלחת קטנה מניחים מיץ תפוזים וסוכר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הליקר, מסירים מהאש ומערבבים עד להמסת הסוכר.
  • להכנת העוגה: מחממים תנור ל- 160 מעלות.

  • מניחים בקערת המיקסר שמן זית, סוכר וגזר מגורר ומעבדים בעזרת וו גיטרה למשך כ- 2 דקות במהירות בינונית.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד.
  • בעזרת מסננת מנפים לתוך הקערה קמח תמי, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים.
  • מוסיפים גם קליפת תפוז מגוררת ובוחשים, עד אשר מתקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים צימוקים וממשיכים לבחוש רק עד להטמעתם.
  • יוצקים את התערובת לתבנית אינגלישקייק חד פעמית ואופים למשך 40-45 דקות. קיסם עץ הננעץ במרכז העוגה צריך לצאת יבש עם מעט פירורים לחים.
  • מחממים את הסירופ ויוצקים 1/4 כוס ממנו על העוגה החמה. את יתרת הסירופ ניתן לשמור במקרר ולהשתמש להמתקת משקאות, הברשת מאפים לזיגוג או לליחוח עוגות בחושות כמו במתכון זה.
  • מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ומפזרים מעליה רצועות קליפות הדרים מסוכרות או טריות.

 

 
המשקה האהוב הופך לעוגה
המשקה האהוב הופך לעוגה צילום : יולה זובריצקי
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.